7 Tips voor en na je theorie examen

7 Tips voor en na je theorie examen

Het slagingspercentage van het theorie examen auto ligt al jaren onder de 50 procent. De afgelopen jaren is het percentage zelfs tot 42 procent gedaald. Dat betekent dat de meeste kandidaten die het theorie examen auto proberen af te leggen, niet in een keer slagen. Daarom is een goede voorbereiding voor het theorie examen auto belangrijk. Wij hebben de zeven belangrijkste tips voor het afleggen van het examen en daarna op een rijtje gezet.

Voor het theorie examen

Ten eerste de tips voor het theorie examen. De tips gaan verder dan alleen voldoende oefenen. Het blijkt namelijk dat het CBR bijvoorbeeld soms bijzondere vraagstellingen heeft, waardoor je goed moet lezen wat er staat.

Lees alle vragen twee of drie keer

De eerste tip voor het theorie examen: lees bij het oefenen van het theorie examen de vragen twee tot drie keer. Door dit jezelf aan te leren, zal je dit straks ook bij het theorie examen zelf doen. Je hebt na het maken van de vragen op het theorie examen vaak nog wel een minuut of tien over. Gebruik deze minuten niet om eerder naar huis te gaan, maar lees de vragen aandachtig door. Check alle vragen nogmaals, voordat je het examen inlevert.

Het is namelijk best mogelijk dat je iets over het hoofd hebt gezien. Op die manier kun je het aantal fouten omlaag brengen.