Het auto theorie-examen

Informatie over het auto theorie-examen

Voordat je het autorijbewijs kunt behalen dien je het auto CBR theorie-examen met succes af te leggen. Het auto theorie-examen wordt afgenomen door het CBR en kun je bij een van de CBR locaties afleggen die het CBR theorie-examen afnemen.

Het theorie-examen toetst of je de stof beheerst om te mogen autorijden. Van de kandidaten die deelnemen aan het auto theorie-examen, slaagt minder dan de helft in één keer (44% van de kandidaten slaagt, bron: CBR, 2018).

Voor het auto theorie-examen

Allereerst dien je het auto theorie-examen aan te vragen bij het CBR. Tijdens het aanvragen kan je kiezen uit twee soorten theorie-examens: het individuele en het klassikale theorie-examen. Hiervoor brengt het CBR kosten in rekening. Voordat je het auto theorie-examen gaat afleggen bij het CBR is het slim om nog een aantal tips om je theorie-examen te leren en te oefenen door te nemen.

Tip 1: leer eerst de auto theorie voordat je begint met oefenen voor het theorie-examen.

Ter voorbereiding op het CBR theorie-examen is het allereerst van belang dat je de theorie goed leert. Als je de stof niet voldoende beheerst, bijvoorbeeld omdat je nog niet geleerd hebt, slaag je waarschijnlijk niet voor het CBR theorie-examen. Kies dan voor een optimale voorbereiding met online leren: een online theorieboek plus 20 uur examentraining. Dit is de beste voorbereiding op het CBR auto theorie-examen. Met dit pakket kun je gemakkelijk en snel leren, maar ook tevens oefenen. Inclusief: online auto theorieboek, 20 uur online examen training en gratis extra's, zoals 'Rijopleiding In Stappen'-video's en slaaggarantie. Meer informatie over: auto theorie leren.

Theorie leren voor het auto theorie-examen?


Tip 2: na het leren is het een kwestie van goed oefenen!

Als je de theorie geleerd hebt, is het tijd om theorie-examens te oefenen. Aan de hand van simulaties van het echte CBR theorie-examen kun je testen of je echt klaar bent voor je auto theorie-examen. De auto oefen theorie-examens zijn dus vergelijkbaar met het echte theorie-examen van het CBR. Deze theorie-examens bevatten namelijk dezelfde soort vragen en de examens examens werken op dezelfde manier als bij het echte CBR auto theorie-examen..

Na het maken van elk examen krijg je de uitslag te zien, waardoor je een beeld krijgt of je geslaagd of gezakt zou zijn voor het echte auto theorie-examen. Daarnaast zie je welke vraag je goed of fout beantwoord hebt. Dan weet je precies wat je nog moet leren of oefenen. Zo oefen je dus snel voor het CBR theorie-examen.

Theorie-examens oefenen voor het auto theorie-examen?

Tijdens het auto theorie-examen

Weet jij wat je moet meenemen naar het theorie-examen? Vergeet niet deze twee documenten mee te nemen naar het CBR, anders mag je het CBR auto theorie-examen niet afleggen op het examencentrum. Wil je weten hoe het auto theorie-examen in zijn werk gaat? Lees dan de pagina: hoe verloopt het auto theorie-examen?.

Na het auto theorie-examen

Na afloop van het autor theorie-examen krijg je meteen de uitslag in beeld. Zo weet je of je geslaagd of gezakt bent voor het theorie-examen. Als je gezakt bent voor het auto theorie-examen krijg je direct na je examen te zien hoeveel vragen je niet, te laat of fout beantwoord hebt. Als je geslaagd bent wordt de uitslag van het door jou afgelegde auto theorie-examen elektronisch geregistreerd door het CBR.

Als je het auto theorie-examen succesvol hebt afgelegd, en dus geslaagd bent voor het auto theorie-examen, behaal je het theoriecertificaat. Dit is een document dat je nodig hebt voordat je praktijkexamen mag doen voor het autorijbewijs.


Meer weten over het auto theorie-examen?

Wil je meer weten over het auto theorie-examen, of over bovenstaande belangrijke aspecten? Bekijk dan ook de volgende pagina's:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: