Het CBR in Nederland

CBR informatie

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is de officiële instantie die de theorie-examens voor het rijbewijs in Nederland afneemt. Deze instantie is belast met de volgende taak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR beheert dan ook alle CBR examencentra waar jij het echte theorie-examen kan afleggen, het CBR theorie-examen. In Nederland zijn er 53 CBR examencentra, waarvan je bij 21 CBR locaties terecht kunt om je theorie-examen af te leggen. Deze gegevens over de verschillende CBR examencentra hebben we verzameld en overzichtelijk gemaakt op deze pagina.

CBR examencentrums

Je vindt de CBR examencentrums in de volgende plaatsen:

Bovenstaande kaart kan verschoven worden door de navigatieknoppen links bovenin of door te slepen via je muis. Door op de desbetreffende plaats te klikken krijg je meer informatie over het CBR examencentrum in de gekozen plaats.


Op bovenstaande plaatsen zijn examencentra van het CBR gevestigd. Van elk CBR examencentrum in Nederland kun je de naam, postcode, straat, plaats, telefoon, openingstijden, de route enaar de desbetreffende CBR locatie en andere informatie terug vinden door te klikken op de rode markers.

Overige handige informatie

Je kunt altijd je reservering voor je theorie-examen inzien op Mijn CBR. Dit is een handige dienst waarmee je al je zaken rondom het CBR kunt regelen. Ook handig is om de CBR slagingspercentages te bekijken. Dit percentage zegt dus hoeveel procent van de kandidaten slaagt voor het CBR auto, motor of bromfiets/scooter theorie-examen. Voor meer informatie over een CBR examencentrum, klik je op de desbetreffende plaats. Wil je meer weten over het CBR? Bekijk dan de website van het CBR: www.cbr.nl

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: