Hoe verloopt het motor theorie-examen?

Bekijk de video over hoe het motor theorie-examen op het CBR verloopt:


Voorafgaand aan het motor theorie-examen:

Er zijn 2 soorten theorie-examens. Het individuele en het klassikale theorie-examen. Voorafgaand aan beide theorie-examens gaat het als volgt:

  • Zorg dat je ruim van tevoren aanwezig bent op het examencentrum (minimaal een kwartier).
  • Meld je op de CBR locatie aan bij de aanmeldzuil.
  • Leg je spullen, zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
  • Op het oproepscherm in de wachtruimte kun je zien wanneer je je kunt melden bij de balie "Start theorie-examen". Meestal ligt deze direct naast de ingang van de examenzaal.
  • Bij de balie controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kunt plaatsnemen.

Tijdens het motor CBR theorie-examen:

  • Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
  • Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen. Daarna begint je CBR motor theorie-examen.

Het motor theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Deze vragen bestaan o.a. uit ja/nee vragen, sleepvragen, meerkeuzevragen en open vragen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties. Je moet je als het ware voorstellen dat jij de bestuurder bent van de motor die je op de afbeelding ziet naast de vraag.

Het motor theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

De theorie geleerd? Oefenexamens geoefend?

Na het CBR theorie-examen:

Na afloop van het motor theorie-examen krijg je meteen de uitslag in beeld te zien. Je krijgt hierbij ook kort de fout beantwoorde vragen te zien. Dit kan je helpen om je, indien nodig, voor te bereiden op je herexamen. Meer hierover vind je terug op de pagina: wanneer ben je geslaagd voor het motor theorie-examen?


Meer informatie over het motor theorie-examen?

Wil je meer weten over het motor theorie-examen? Bekijk dan ook eens de volgende pagina's over het motor CBR theorie-examen:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: