Het motor theorie-examen

Informatie over het motor theorie-examen

Voordat je het motorrijbewijs kunt behalen, dien je het motor CBR theorie-examen met succes af te leggen. Het motor theorie-examen wordt afgenomen door het CBR en kun je bij een van de CBR locaties afleggen die het CBR theorie-examen afnemen.

Het theorie-examen toetst of je de stof voldoende beheerst om te mogen motorrijden. Van de kandidaten die deelnemen aan het motor theorie-examen, slaagt iets meer dan de helft in één keer (46% van de kandidaten slaagt, bron: CBR, 2024).

Voor het motor theorie-examen

Allereerst dien je het motor theorie-examen aan te vragen bij het CBR. Tijdens het aanvragen kun je kiezen uit twee soorten theorie-examens: het individuele en het klassikale theorie-examen. Hiervoor brengt het CBR kosten in rekening. Voordat je het motor theorie-examen gaat afleggen bij het CBR is het slim om nog een aantal tips om je theorie-examen te leren en te oefenen door te nemen.

Tip 1: leer eerst de motor theorie voordat je begint met oefenen voor het theorie-examen.

Ter voorbereiding op het CBR theorie-examen is het allereerst van belang dat je de theorie goed leert. Als je de stof niet voldoende beheerst, bijvoorbeeld omdat je nog niet geleerd hebt, slaag je waarschijnlijk niet voor het CBR theorie-examen. Kies in dat geval voor een optimale voorbereiding door online te leren: een online theorieboek plus 20 uur examentraining. Dit is de beste voorbereiding op het CBR motor theorie-examen. Met dit pakket kun je gemakkelijk en snel leren, maar ook oefenen. Inclusief: online motor theorieboek, 20 uur online examentraining en gratis extra's, zoals 'Rijopleiding In Stappen'-video's en slaaggarantie. Meer informatie over: motor theorie leren.

Theorie leren voor het motor theorie-examen?


Tip 2: na het leren is het een kwestie van goed oefenen!

Als je de theorie geleerd hebt, is het tijd om theorie-examens te oefenen. Aan de hand van simulaties van het echte CBR theorie-examen kun je testen of je echt klaar bent voor je motor theorie-examen. De motor oefen theorie-examens zijn dus vergelijkbaar met het echte theorie-examen van het CBR. Deze theorie-examens bevatten namelijk dezelfde soort vragen en de examens werken op dezelfde manier als bij het echte CBR motor theorie-examen.

Na elk gemaakt examen krijg je de uitslag te zien, waardoor je meteen te weten komt of je geslaagd of gezakt zou zijn voor het echte motor theorie-examen. Daarnaast zie je welke vragen je goed of fout beantwoord hebt. Zo weet je precies wat je nog moet leren of oefenen. Op deze manier oefen je dus snel voor het CBR theorie-examen.

Theorie-examens oefenen voor het motor theorie-examen?

Tijdens het motor theorie-examen

Weet jij wat je moet meenemen naar het theorie-examen? Vergeet niet deze twee documenten mee te nemen naar het CBR, anders mag je het CBR motor theorie-examen niet afleggen op het examencentrum. Wil je weten hoe het motor theorie-examen in zijn werk gaat? Lees dan de pagina hoe verloopt het motor theorie-examen?.

Na het motor theorie-examen

Na afloop van het motorr theorie-examen krijg je meteen de uitslag in beeld te zien. Zo weet je of je geslaagd of gezakt bent voor het theorie-examen. Als je gezakt bent voor het motor theorie-examen, krijg je direct na je examen te zien hoeveel vragen je niet, te laat of fout beantwoord hebt. Als je geslaagd bent, wordt de uitslag van het door jou afgelegde motor theorie-examen elektronisch geregistreerd door het CBR.

Als je het motor theorie-examen succesvol hebt afgelegd, en dus geslaagd bent voor het motor theorie-examen, behaal je het theoriecertificaat. Dit is een document dat je nodig hebt voordat je praktijkexamen mag doen voor het motorrijbewijs.


Meer weten over het motor theorie-examen?

Wil je meer weten over het motor theorie-examen, of over bovenstaande belangrijke aspecten? Bekijk dan ook de volgende pagina's:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: