Hoe verloopt het bromfiets theorie-examen

Bekijk de video over hoe het bromfiets theorie-examen op het CBR verloopt:


Voorafgaand aan het bromfiets theorie-examen:

Er zijn 2 soorten theorie-examens. Het individuele en het klasikale theorie-examen. Voorafgaand aan beide theorie-examens gaat het als volgt:

  • Zorg dat je tijdig van tevoren aanwezig bent op het examencentrum (minimaal een kwartier).
  • Meld je op de CBR locatie aan bij de aanmeldzuil.
  • Leg je spullen zoals bijvoorbeeld je telefoon in één van de lockers in de wachtruimte.
  • Op het oproepscherm in de wachtruimte kun je zien wanneer je je kunt melden bij de balie "Start theorie-examen", veelal ligt deze direct naast de ingang van de examenzaal.
  • Bij de balie controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.

Tijdens het bromfiets CBR theorie-examen:

  • Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.
  • Voordat het examen echt van start gaat doorloop je een aantal oefenvragen. Daarna begint je CBR bromfiets theorie-examen.

Het bromfiets theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Deze vragen bestaan uit ja/nee-vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal in moet vullen.

De vragen worden gesteld aan de hand van verkeerssituaties. Je moet je als het ware voorstellen dat jij de bestuurder bent van de bromfiets welke je op de afbeelding ziet naast de vraag.

Het bromfiets theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels, verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek.

De theorie geleerd? Oefenexamens geoefend?

Na het CBR theorie-examen:

Na afloop van het bromfiets theorie-examen krijg je meteen de uitslag in beeld. Je krijgt hierbij ook kort de fout beantwoorde vragen te zien. Dit kan je helpen om je, indien nodig, voor te bereiden op je herexamen. Meer hierover vind je terug op de pagina: wanneer je geslaagd bent voor het bromfiets theorie-examen?


Meer informatie over het bromfiets theorie-examen?

Wil je meer weten over het bromfiets theorie-examen? Bekijk dan ook eens de volgende pagina's gerelateerd aan het bromfiets CBR theorie-examen:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: