Het bromfiets theorie-examen

Informatie over het bromfiets theorie-examen

Voordat je het bromfietsrijbewijs kunt behalen dien je het bromfiets CBR theorie-examen met succes af te leggen. Het bromfiets theorie-examen wordt afgenomen door het CBR en kun je bij een van de CBR locaties afleggen die het CBR theorie-examen afnemen.

Het theorie-examen test of jij de stof beheerst om te kunnen bromfiets rijden. Van de kandidaten die opgaan voor het bromfiets theorie-examen, slaagt minder dan de helft voor het bromfiets theorie-examen (39,93% van de kandidaten slaagt, bron: CBR, 2016).

Voor het bromfiets theorie-examen

Alleerst eerst dien je het bromfiets theorie-examen aan te vragen bij het CBR. Tijdens het aanvragen kan je kiezen uit 2 typen of soorten theorie-examens: het individuele en het klassikale theorie-examen. Hiervoor brengt het CBR kosten in rekening. Voordat je het bromfiets theorie-examen gaat afleggen bij het CBR is het slim om nog een aantal tips om je theorie-examen te leren en te oefenen door te nemen.

Tip 1: leer eerst de bromfiets theorie voordat je begint met oefenen voor het theorie-examen.

Ter voorbereiding op het CBR theorie-examen is het allereerst van belang dat je de theorie goed leert. Als je de stof niet beheerst, dus nog niet hebt geleerd, slaag je niet voor het CBR theorie-examen. Kies dan voor een optimale voorbereiding met online leren: een online theorieboek + 20 uur examentraining. Dit is de beste voorbereiding op het CBR bromfiets theorie-examen. Met dit pakket kun je gemakkelijk en snel leren, maar ook tevens oefenen. Inclusief: online bromfiets theorieboek, 20 uur online examen training en gratis extra's: Rijopleiding In Stappen video's en slaaggarantie. Meer informatie over: bromfiets theorie leren.

Theorie leren voor het bromfiets theorie-examen?


Tip 2: na het leren is het een kwestie van goed oefenen!

Als je de theorie geleert hebt, is het tijd om theorie-examens te oefenen. Aan de hand van simulaties van het echte CBR theorie-examen kun jij testen of je echt klaar bent voor je bromfiets theorie-examen. De bromfiets oefen theorie-examens zijn dus vergelijkbaar met het echte theorie-examen van het CBR. Deze theorie-examens bevatten namelijk dezelfde soort vragen en de examens hebben dezelfde werking als bij het echte CBR bromfiets theorie-examen.

Na het maken van elk examen krijg je de uitslag te zien om te kijken of je geslaagd of gezakt was voor het echte bromfiets theorie-examen. Daarnaast zie je welke vraag je goed of fout beantwoord hebt, want je wilt natuurlijk wel weten wat je fout of goed gedaan hebt. Zo oefen je dus snel voor het CBR theorie-examen.

Theorie-examens oefenen voor het bromfiets theorie-examen?

Tijdens het bromfiets theorie-examen

Weet jij wat je moet meenemen naar het theorie-examen? Vergeet niet deze 2 documenten mee te nemen naar het CBR, anders mag je het CBR bromfiets theorie-examen niet afleggen op het examencentrum. Wil je weten waar je allemaal mee te maken krijgt bij het bromfiets theorie-examen? Lees dan de pagina: hoe verloopt het bromfiets theorie-examen?.

Na het bromfiets theorie-examen

Na afloop van het bromfietsr theorie-examen krijg je meteen de uitslag in beeld. Weet je wanneer je geslaagd of gezakt bent voor het theorie-examen? Als je gezakt bent voor het bromfiets theorie-examen krijg je direct na je examen te zien hoeveel vragen je niet, te laat of fout beantwoord hebt. Als je geslaagd bent wordt de uitslag van jou bromfietstheorie-examen elektronisch geregistreerd door het CBR.

Als je het bromfiets theorie-examen succesvol hebt afgelegd, en dus geslaagd bent voor het bromfiets theorie-examen, behaal je het theoriecertificaat. Dit is een document wat je nodig hebt voordat je praktijkexamen mag doen voor het bromfietsrijbewijs.


Meer weten over het bromfiets theorie-examen?

Wil je meer weten over het bromfiets theorie-examen, of over bovenstaande belangrijke aspecten? Bekijk dan ook de volgende pagina's:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: