Kosten van het motor CBR theorie-examen

De kosten voor het motor CBR theorie-examen zijn:

  • Klassikaal theorie-examen in het Nederlands: € 48,00
  • Toeslag extra tijd: 13,00
  • Individueel theorie-examen: € 111,50

Als je een individueel theorie-examen wilt afleggen in een andere taal dan Nederlands of Engels, dan dien je zelf voor een officiële tolk zorgen. Dit kan via TolkenNet. De kosten voor deze tolk dien je zelf te betalen en komen dus bij het bovenstaande bedrag van € 111,50.

Het theorie-examen betaal je direct online tijdens je aanvraag op Mijn CBR via iDeal. Betalen met iDeal kan als je internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank.

Teruggave kosten indien theorie-examen gemist

Kun je door een van onderstaande redenen niet deelnemen aan het motor theorie-examen, dan kun je het bedrag dat je online hebt betaald tijdens je aanvraag terugkrijgen. Je dient dan binnen 14 dagen na de examendatum dit restitutieformulier in te vullen en op te sturen naar het CBR.

Restitutie kan om de volgende redenen plaatsvinden:

  • Als je door een medische reden niet in staat bent om examen te doen. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier. Bijvoorbeeld een verklaring van een arts.
  • Als je door het overlijden van een naast familielid niet in staat bent om het CBR theorie-examen af te leggen. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier. Bijvoorbeeld een overlijdensadvertentie of een rouwkaart.
  • Als je als militair op korte termijn wordt uitgezonden. Je dient hiervan een bewijsstuk mee te sturen met het restitutieformulier.

Alle andere redenen (bijvoorbeeld bus gemist of verslapen) zijn dus géén geldige redenen om de kosten van je theorie-examen terug te krijgen. Lees hier meer over de precieze CBR voorwaarden voor terugbetaling van het examengeld.


Meer informatie over het motor theorie-examen?

Wil je meer weten over het motor theorie-examen? Bekijk dan ook eens de volgende pagina's over het motor CBR theorie-examen:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: