Motor theorie-examen aanvragen

Via Mijn CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) kun je online het motor theorie-examen aanvragen met je DigiD code. Mocht je nog geen DigiD code hebben, dan kun je via de website van DigiD een gratis code aanvragen. Houd er wel rekening mee dat deze aanvraag tot vijf werkdagen kan duren. De rijschool waar je bij lest kan het motor theorie-examen ook voor je aanvragen. Houd er dan wel rekening mee dat de rijschool hier extra kosten voor in rekening kan brengen.

Hoe vraag ik het motor theorie-examen aan?

Zo vraag je eenvoudig online je eigen theorie-examen aan:

  • Ga naar Mijn CBR en log in met jouw DigiD inloggegevens.
  • Klik op de knop "Examen reserveren" en kies vervolgens voor "Theorie-examen motor".
  • Volg de instructies op het scherm.
  • Kies voor welk voertuig je examen wilt doen, in welke taal, waar en wanneer.
  • Als je alle gegevens ingevuld hebt betaal je voor het motor theorie-examen direct gemakkelijk en snel online via iDeal. Betalen met iDeal kan als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank of de Triodos Bank. Bekijk de kosten van het theorie-examen.
  • Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging.
  • Noteer de datum van je motor theorie-examen in je (online)agenda of telefoon, zodat je je theorie-examen niet vergeet.
  • Op Mijn CBR kun je terug zien welke reservering je gemaakt hebt.


Video: zo reserveer je het theorie-examen


Belangrijk! Vraag dit examen pas aan als je goed genoeg geleerd hebt.

Bekijk de CBR locaties waar je het CBR motor theorie-examen kunt afleggen.
Wil je weten wat je nodig hebt om je motor theorie-examen te kunnen gaan maken? Bekijk dan de pagina: wat mee te nemen naar het CBR examencentrum, om te zien wat je mee moet nemen naar het theorie-examen.

Wil je je theorie-examen aanvraag nog wijzigen?

Binnen zeven dagen voor de examendatum kun je de afspraak voor je motor theorie-examen vervroegen, mits hier nog beschikbare data voor zijn bij het examencentrum. Meer dan zeven dagen voor de examendatum kun je het motor examen ook nog verzetten naar een later tijdstip. Heeft jou rijschool het theorie-examen voor jou aangevraagd en wil je de datum van je aanvraag wijzigen? Neem dan contact op met je rijschool.


Meer informatie over het motor theorie-examen?

Wil je meer weten over het motor theorie-examen? Bekijk dan ook eens de volgende pagina's gerelateerd aan het motor CBR theorie-examen:

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: