CBR slagingspercentages theorie-examen

Hieronder vind je de slagingspercentages per type theorie-examen van alle CBR examencentra. Het slagingspercentage kan natuurlijk per CBR examencentrum verschillen. Onderstaande slagingspercentages zijn gemiddelden (bron CBR). Dit zijn de meest recente slagingspercentages.

Slagingspercentages van de CBR theorie-examens

De slagingspercentages voor het auto, motor en bromfiets/scooter theorie-examen:

Type theorie-examen: 1e kwartaal 2019
Auto theorie-examens (B) 44%
Motor theorie-examen (A) 55%
Bromfiets theorie-examen (Am) 48%

Ga je slagen voor het theorie-examen? Test je kennis!

Zoals je wel kan zien zijn zeker de slagingspercentages voor het auto en bromfiets theorie-examen niet heel hoog. Van de kandidaten die opgaan voor deze twee type theorie-examens, slaagt minder dan de helft voor het CBR theorie-examen. Het is dus aan te raden om veel theorie-examens te oefenen voordat je het theorie-examen gaat maken. Bereid je dus goed voor door veel te oefenen, dan weet je of je er klaar voor bent, wat ze vragen op het echte CBR auto theorie-examen en krijg je inzicht in hoe het CBR theorie-examen in elkaar zit. Oefen de theorie-examens dus goed!

Aantal afgenomen theorie-examens:

Type Kwartaal Aantal afgenomen
Auto Q1 2019 139.141
Motor Q1 2019 8647
Bromfiets Q1 2019 13.700

Wij helpen je te slagen voor dit examen!

Daling van het slagingspercentage voor het auto theorie-examen

In de periode van 2001 tot en met 2013 was het gemiddelde slagingspercentage 49 procent. Het CBR stelt dat de daling waarschijnlijk mede komt door haar activiteiten op het gebied van fraudepreventie. Het CBR ververst de theorie-examen vragen met regelmaat, maakt structureel gebruik van sweepers, traint haar medewerkers op het gebied van identiteitsfraude en heeft detectiepoortjes in gebruik. Volgens het CBR hadden onder andere deze maatregelen effect op het CBR slagingspercentage. Ook heeft het CBR fors aan de theorie vragen gesleuteld, zodat "plaatjes leren" geen zin meer heeft.

Feit blijft, dat als je goed voorbereid bent, je hier geen hinder van ondervindt. Voordat je aan het CBR theorie-examen begint is het echter belangrijk dat je de theorie goed leert. Je moet de stof natuurlijk wel onder de knie hebben, anders slaag je gewoonweg niet. Dit betekend dus dat je de theorie moet leren, bijvoorbeeld via ons online theorieboek. Dit online theorieboek staat vol met 3D-animaties, video's en afbeeldingen die de theorie op een makkelijke en leuke manier uitleggen.

Als je de stof eenmaal onder de knie hebt, begin je met oefenen en leer je hoe het CBR theorie-examen in zijn werk gaat en wat voor type vragen ze stellen. Door het theorie-examen te oefenen test jij of je klaar bent voor het echte CBR theorie-examen, dus of je goed genoeg geleerd hebt. Als je de stof niet beheerst, dus nog niet voldoende hebt geleerd, slaag je niet voor het CBR theorie-examen. Oefen daarom dus altijd een tiental theorie-examens zodat je goed voorbereid bent, voordat je het echte CBR theorie-examen gaat afleggen. De CBR theorie-examens zijn niet makkelijk, kijkend bovenstaande CBR slagingspercentages, oefen daarom dus goed.

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: