CBR slagingspercentages theorie-examen

Hieronder vind je de slagingspercentages per type theorie-examen van alle CBR examencentra. Het slagingspercentage kan natuurlijk per CBR examencentrum verschillen. Onderstaande slagingspercentages zijn gemiddelden (bron CBR). Dit zijn de meest recente slagingspercentages.

Slagingspercentages van de CBR theorie-examens

De slagingspercentages voor het auto, motor en bromfiets/scooter theorie-examen:

Type theorie-examen: 2022 (laatste publicatie)
Auto theorie-examens (B) 36%
Motor theorie-examen (A) 46%
Bromfiets theorie-examen (Am) 42%

Ga jij slagen voor het theorie-examen? Test je kennis!

Zoals je kunt zien, zijn zeker de slagingspercentages voor het auto en bromfiets theorie-examen niet heel hoog. Van de kandidaten die opgaan voor deze twee typen theorie-examens, slaagt minder dan de helft voor het CBR theorie-examen. Het is dus aan te raden om veel theorie-examens te oefenen voordat je het officiële/echte theorie-examen gaat maken. Bereid je dus goed voor door veel te oefenen. Alleen zo weet je of je er klaar voor bent, weet je wat ze vragen op het echte CBR auto theorie-examen en krijg je inzicht in hoe het CBR theorie-examen in elkaar zit. Oefen de theorie-examens dus goed!

Aantal afgenomen theorie-examens:

Type Kwartaal Aantal afgenomen theorie-examens
Auto, bromfiets motor 2023 791.269

Wij helpen jou slagen voor dit examen!

Daling van het slagingspercentage voor het auto theorie-examen

In de afgelopen jaren daalde het slagingspercentage fors. Het CBR stelt dat de daling waarschijnlijk mede komt door de activiteiten die het heeft ondernomen op het gebied van fraudepreventie. Het CBR ververst de theorie-examen vragen met enige regelmaat, maakt structureel gebruik van sweepers, traint haar medewerkers op het gebied van identiteitsfraude en heeft detectiepoortjes in gebruik. Volgens het CBR hadden onder andere deze maatregelen effect op het CBR slagingspercentage. Ook heeft het CBR fors aan de theorievragen gesleuteld, zodat "plaatjes leren" geen zin meer heeft.

Feit blijft dat als je goed voorbereid bent, je hier geen hinder van ondervindt. Voordat je aan het CBR theorie-examen begint, is het belangrijk dat je de theorie goed leert. Je moet de stof natuurlijk wel onder de knie hebben, anders slaag je gewoonweg niet. Dit betekent dat je de theorie moet leren, bijvoorbeeld via ons online theorieboek. Dit online theorieboek staat vol met 3D-animaties, video's en afbeeldingen die de theorie op een makkelijke en leuke manier uitleggen.

Als je de stof eenmaal onder de knie hebt, begin je met oefenen en leer je hoe het CBR theorie-examen in zijn werk gaat en wat voor type vragen ze stellen. Door het theorie-examen te oefenen, test jij of je klaar bent voor het echte CBR theorie-examen, dus of je goed genoeg geleerd hebt. Als je de stof niet beheerst, en dus nog niet voldoende hebt geleerd, slaag je niet voor het CBR theorie-examen. Oefen daarom altijd een tiental theorie-examens, zodat je goed voorbereid bent wanneer je het echte CBR theorie-examen gaat afleggen. De CBR theorie-examens zijn niet makkelijk, kijkend naar bovenstaande CBR slagingspercentages. Oefen dus goed!

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: