Het CBR

Informatie over het CBR

Hier vind je alle informatie omtrent het CBR. Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) is een zelfstandig bestuursorgaan belast met een verkeersveiligheidstaak: het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van bestuurders en de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Het CBR is dus een exameninstituut voor de rijvaardigheid.

De theorie geleerd? Oefenexamens geoefend?

Nadat je geleerd en geoefend hebt voor het CBR theorie-examen, dien je het CBR theorie-examen af te leggen bij een CBR examencentrum om daadwerkelijk je rijbewijs te behalen. Deze CBR examencentra zitten verspreid door heel Nederland. Meer informatie over het CBR vind je via onderstaande pagina's:


Wil je meer meten over het auto, motor en bromfiets CBR theorie-examen? Ga dan naar de secties over het auto, motor en bromfiets/scooter CBR theorie-examen. Hier vind je informatie over hoe je het theorie-examen kunt aanvragen/reserveren, de verschillende soorten CBR theorie-examens, hoe het CBR theorie-examen verloopt, wanneer je geslaagd bent, wat het CBR theorie-examen kost, wat je moet meenemen naar het CBR theorie-examen en vind je ook tips voor het oefenen en leren van het CBR theorie-examen.

Wij zijn geen onderdeel van het CBR

Wij zijn geen lid of een bedrijf van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid). Wel kun je hier veel informatie over het CBR terugvinden. Daarnaast zijn onze theorie-examens vergelijkbaar met het echte CBR theorie-examen. Onze oefen theorie-examens bevatten namelijk dezelfde soort vragen en de online software werkt op dezelfde manier als het echte CBR theorie-examen. Ook worden wij op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen het CBR en hierbuiten op het gebied van theorie en theorie-examens. Onze producten zijn daarom altijd up-to-date volgens de laatste CBR-methode (juli, 2024).

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: