5 goede tips voor je motor theorie examen

Wil je je motor theorie examen gaan proberen te behalen? Dat kan nog best tegenvallen. 65 procent van de kandidaten weet er niet in één keer voor te slagen. Een goede voorbereiding is dan ook absoluut nodig om te voorkomen dat je over een paar weken een herkansing moet doen. We hebben een paar tips op een rijtje gezet om meer kans van slagen te hebben op het examen.

Tips motor theorie examen behalen

Het motor theorie examen behalen hoeft niet lastig te zijn, als je je er maar goed op voorbereidt. Veel kandidaten verkijken zich op de moeilijkheidsgraad van het examen, omdat ze denken dat ze er met wat kennis van de verkeersregels wel zijn. Als je al een autorijbewijs hebt en dus auto theorie examen hebt gedaan, helpt deze kennis wel bij het behalen van het motor theorie examen. Maar als alles nieuw voor je is, is het goed om van tevoren een goede voorbereiding te treffen. Dat begint met een goede planning maken, het aanschaffen van goed studiemateriaal en vooral de tijd nemen om te studeren.

Maak een goede planning

Net als met je tentamens op je studie of school doe je er goed aan om van tevoren een goede planning te maken. Kies daarom een reële datum om je motor theorie examen af te leggen en werk naar deze datum toe. Je kunt natuurlijk altijd tijd vrijmaken op bepaalde dagen om even wat tijd te besteden aan het leren van de motor theorie. Houd je wel aan deze planning, want anders is de kans dat je te weinig leert te groot.

Maak gebruik van het online theorieboek

Als je gaat leren, heb je goed studiemateriaal nodig. Vergeet het theorieboek van je vader van tien jaar geleden. Deze theorie is alweer achterhaald en zal ervoor zorgen dat je belangrijke informatie mist. Daardoor kunnen vragen op het theorie examen motor uit de lucht komen vallen. Om deze reden doe je er goed aan het online theorieboek motor te bestellen. Dit theorieboek wordt steeds weer bijgewerkt volgens de laatste methodes van het CBR. Bovendien bestaat de inhoud naast tekst uit veel foto’s en video’s. Zo begrijp je beter wat er in de tekst bedoeld wordt.

(Gratis) oefenexamens maken

Na het leren van de theorie is het tijd om je kennis te toetsen. Dat kan door oefenexamens motor te maken. Je hoeft er niet meteen geld aan te besteden; het is ook mogelijk om eerst een gratis oefenexamen te maken. Bij zo’n examen krijg je wel te zien of je geslaagd of gezakt zou zijn voor het echte theorie examen motor, maar er staat niet bij welke onderdelen je nog beter moet oefenen of welke vragen je fout had. Als uit het gratis examen blijkt dat je kennis nog niet op orde is, kun je kiezen voor de betaalde examens.

Bij het afnemen van het online theorieboek kun je namelijk ook kiezen voor een combinatie met een paar betaalde oefenexamens. Bij deze examens kun je precies zien welke vragen je fout had en welke onderdelen nog meer aandacht en tijd nodig hebben. Op die manier kun je je focussen op die onderdelen, zodat je voor het echte examen goed voorbereid bent.

Reserveer alvast je plekje voor het theorie examen

Het theorie examen motor kent een wachttijd. Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak voor het afleggen van het examen. Als je nog aan het oefenen bent, kun je dus wel alvast een afspraak maken voor over zes weken. Op die manier heb je alvast een datum waar je naartoe kunt werken en heb je een stok achter de deur. Bovendien hoef je zo minder lang te wachten en weet je waar je aan toe bent. De wachttijden zijn flexibel en kunnen daardoor soms behoorlijk oplopen.

Neem de tijd

Ten slotte: neem de tijd om je goed voor te bereiden op je motor theorie examen. Laat je niet opjutten door familieleden en vrienden en neem rustig de tijd om het online theorieboek door te nemen en oefenexamens te maken. Een goede planning is daarbij belangrijk. Laat je niet afleiden en zoek een rustige plek om te leren. Zorg ervoor dat je je aan de planning houdt en dat je ook echt dat half uurtje per dag gebruikt om bezig te zijn met het bestuderen van het materiaal. Raffel het niet af, want dan is de kans dat je bij het theorie examen motor zakt een stuk groter.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: