Britse man zakt 157 keer voor theorie examen; hoe bereid je je goed voor?

Een 42-jarige Brit is vermoedelijk de gelukkigste man op aarde. Hij heeft eindelijk zijn theorie examen auto weten te behalen. Daarvoor had hij maar liefst 158 pogingen nodig. Waarschijnlijk heeft het behalen van het theorie examen hem meer dan 4000 euro gekost. Daarmee heeft hij onvrijwillig een record in Groot-Brittannië behaald. Een ander record is het 43 pogingen ondernemen om een praktijkexamen motor te behalen. Dat record staat op naam van een 72-jarige motorrijder. Het blijkt in de praktijk dus best lastig om in één keer het theorie examen te behalen. Hoe bereid je je dan goed voor?

Theorie examen behalen blijkt lastig

In de praktijk blijkt het maar lastig om het theorie examen in één keer te behalen. Op de tweede plek in Groot-Brittannië staat een 34-jarige vrouw die maar liefst 117 pogingen nodig had om het theorie examen te halen. De trieste realiteit is, is dat ze nog steeds niet is geslaagd. Het aantal pogingen zal dus behoorlijk oplopen. Verder is ze inmiddels al 3000 euro aan inschrijfkosten kwijt. Een 32-jarige man uit Wales heeft al meer dan 2400 euro uitgegeven aan 94 pogingen om het theorie examen te halen. Dat schrijft het Britse nieuwsblad The Sun.

Een theorie examen in één keer behalen is dus minder gemakkelijk dan je denkt. Dat is ook in ons land zo. In Nederland ligt het slagingspercentage voor een theorie examen rond de 42 procent. Dat betekent dat minder dan de helft van alle kandidaten die het theorie examen auto doet, er in één keer voor slaagt. Dat terwijl een inschrijving voor een theorie examen zo’n 37 euro per keer kost. Het is dus voor je gemoedsrust en je portemonnee beter om je goed voor te bereiden.

Tips om je theorie examen te halen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om deze reden hebben we wat tips uitgezocht om je theorie examen binnen een paar keer te behalen. Dat scheelt een hoop tijd en geld, want inmiddels zijn de wachttijden bij het CBR voor een nieuw theorie examen opgelopen tot enkele maanden.

Begin op tijd met leren

Ten eerste raden we aan om op tijd te beginnen met leren. Het theorie examen auto is zeker niet hetzelfde als een proefwerk Nederlands waar je binnen twee dagen leren toch een acht voor kunt halen. Veel mensen overschatten zichzelf en denken dat ze met alleen wat basiskennis van de verkeersregels het theorie examen wel zullen halen. Op tijd beginnen met leren is erg belangrijk. Schaf daarom het online theorieboek aan. Dit is een theorieboek dat volstaat met foto’s en video’s. Dit is een heel andere ervaring dan het oude theorieboek dat je ouders nog in de kast hadden liggen. Doordat dit theorieboek interactief is, kun je beter begrijpen waar de stof over gaat. Op die manier kun je je de beelden voor de geest halen op het moment dat je er een vraag over krijgt.

Oefenen is belangrijk

Ten tweede dien je voldoende te oefenen. Bij de aanschaf van het theorieboek kun je ervoor kiezen om wat oefen examens auto mee te bestellen. Maak geregeld wat oefenexamens, zodat je precies weet welke onderdelen nog meer aandacht nodig hebben. Wist je dat je ook een gratis oefen examen kunt maken? Deze examens zijn op dezelfde manier ingedeeld als de methode van het CBR. Op die manier kun je alvast wennen aan de manier van vragen stellen en de antwoordmogelijkheden. Zo heb je straks geen stress meer tijdens het echte examen!

Boek op tijd je theorie examen

Er staan momenteel enorme wachtlijsten voor het theorie examen auto. Het kan dus zomaar maanden duren voordat je aan de beurt bent. Daarom raden we aan om op tijd je theorie examen auto te boeken. Heb je last van dyslexie? Dan kun je dit van tevoren aangeven. Je krijgt dan meer tijd om het theorie examen te maken. Op die manier heb je een betere kans om het theorie examen af te maken. Let wel: de vragen worden niet aangepast, dus je hebt net zoveel kans om het theorie examen te behalen als anderen.

Mocht je je trouwens afvragen wie het wereldrecord theorie examen doen heeft gehaald; dat is een 68-jarige vrouw uit Zuid-Korea. Ze had er maar liefst 949 keer voor nodig. Sindsdien deed ze elke werkdag een nieuwe poging. Nadat ze alle examens had behaald, kreeg ze van Hyundai een auto van 16.800 euro cadeau, als troostprijs.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: