Theorie examen reserveren? Eerst inloggen met DigiD

Kandidaten die een theorie examen auto, motor of bromfiets willen reserveren, hebben niet meer voldoende aan een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen op het portaal van het CBR, MijnCBR. Vanaf heden hebben gebruikers ook een DigiD-koppeling nodig. DigiD is het digitale identificatiebewijs van de Rijksoverheid. Door gebruik te maken van DigiD wil het CBR de veiligheid vergroten. Ook voor andere acties dien je nu in te loggen met je DigiD. Inloggen bij het CBR kan via SMS of via de app van DigiD.

Verhoogde veiligheid

Het CBR heeft de beveiliging van Mijn CBR verder verhoogd door in te voeren dat gebruikers verplicht in moeten loggen met het digitale paspoort van de overheid, DigiD. Op de website is al sinds 20 mei verplicht dat de gebruiker inlogt middels DigiD met sms-controle of de DigiD-app. Het is niet meer mogelijk om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Op die manier wil het CBR de beveiliging van het portaal opschroeven.

Voor verschillende acties heb je nu de nieuwe inlogmethode mogelijk. Het gaat om alles waar persoonsgegevens bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het reserveren van een theorie examen auto, het machtigen van een opleider of het bekijken van gevolgde nascholingsuren.

Voorheen was het voldoende om in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, maar dit is sinds 20 mei niet meer het geval. Eerder had het CBR ook al geëxperimenteerd met DigiD. Zo had je deze manier van inloggen bijvoorbeeld al nodig om een Gezondheidsverklaring aan te vragen. Het inloggen met DigiD is vanaf 20 mei verplicht. Dat betekent dat je geen toegang meer hebt met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Vanaf nu dien je in te loggen via SMS met DigiD of aan de hand van de DigiD-app. Deze kun je downloaden en installeren op je smartphone voor zowel iOS als Android. Na invoering van de identificatiecode wordt de aanvraag goedgekeurd en kun je inloggen op MijnCBR.

MijnCBR sluit aan bij DigiD

MijnCBR is sinds 20 mei dus volledig aangesloten op het digitale paspoort. Daarmee volgt het CBR het voorbeeld van veel grote instanties, zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen en pensioenfondsen. Steeds meer publieke bedrijven maken gebruik van de veiligere manier van inloggen. Dit om de privacy van klanten beter te beschermen. Om in te kunnen loggen heb je wel al DigiD nodig. Heb je deze nog niet? Dan dien je deze eerst aan te vragen voordat je verder kunt gaan met inloggen. Inloggen kan op twee manieren: via SMS-controle en via de app zelf. Aanvragen van het digitale paspoort is volledig gratis en kan via de website van DigiD. Na aanvraag krijg je binnen een aantal werkdagen een activatiecode per post toegestuurd. Wanneer je je aanvraag hebt geactiveerd, kun je aan de slag met de nieuwe manier van inloggen.

Daarna kun je het portaal van het CBR op dezelfde manier gebruiken als voorheen. Bijvoorbeeld om een theorie examen auto aan te vragen. Daarvoor geldt momenteel wel een langere wachttijd, waardoor je mogelijk tot augustus of september moet wachten. De wachttijd kun je dan gebruiken om nog eens gratis een theorie examen auto te oefenen. Op die manier ben je er zeker van dat je de juiste voorbereiding hebt getroffen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: