Film met tips examen auto goed bekeken

Kandidaten die voor het eerst rijexamen willen doen, kunnen bekijken hoe het examen in zijn werk gaat op de website van het CBR. In de nieuwe film ‘Waar moet je op letten bij het rijexamen?’ worden veelgestelde vragen behandeld.

De examinator geeft in de video tips over alle zeven onderdelen die tijdens het praktijkexamen auto behandeld worden. De onderdelen worden zowel in woord als in beeld behandeld. De filmpjes zijn ook los van elkaar te bekijken.

Delen op social media

Doordat alle examenonderdelen los van elkaar te bekijken zijn, is het voor kandidaten mogelijk om de filmpjes door te sturen naar vrienden middels sociale media. In de filmpjes is onder meer te zien hoe kandidaten volgens een examinator moet handelen bij een kruispunt of bij het in- en uitvoegen.

De nieuwe film was hoognodig, want de vorige film over de gang van zaken bij het rijexamen werd vijf jaar geleden al uitgebracht. Het filmpje trok honderdduizenden kijkers. Daarnaast bleek uit aanvullend onderzoek dat kandidaten ook graag wilden weten hoe men precies moet handelen tijdens het rijexamen.

De twee films samen vormen een goed beeld van hoe het praktijkexamen auto in zijn werk gaat. In de film behandelt de examinator alle onderdelen van het rijexamen. Per onderdeel geeft de examinator in het filmpje een tip. Bovendien krijgt men ook een linkje naar het filmpje wanneer men wordt opgeroepen om het autopraktijkexamen te doen. De mail ontvangt de kandidaat vrij snel nadat hij geslaagd is voor het theorie examen auto.

Filmpje zeer goed bekijken

Op 10 december verscheen het nieuwe filmpje met tips van de examinator. In een maand tijd werd het filmpje ruim 20.000 keer bekeken. De losse filmpjes per examenonderdeel wisten nog eens 10.000 kijkers per video te trekken.

Ook de vorige voorlichtingsfilmpjes van het CBR waren een groot succes. Alle filmpjes zijn in totaal nu zo’n 800.000 keer bekeken. Zo kun je zien wat je tijdens de verschillende examens moet doen. Er is ook een video over hoe het theorie examen auto in zijn werk gaat. Op die manier krijgen kandidaten vooraf meer duidelijkheid en gaan ze geruster het examen in.

Theorie examen auto oefenen

Alvorens het praktijkexamen gedaan kan worden, moet de kandidaat eerst geslaagd zijn voor het theorie examen auto. Dit betekent dat het raadzaam is eerst te beginnen met het leren van de auto theorie. Het is afgeraden tegenwoordig nog een oud examenboek te kopen. De beste manier om theorie examen auto te leren, is door het online theorieboek auto aan te schaffen. Dit online theorieboek is altijd bijgewerkt aan de hand van de laatste methodes van het CBR.

Daarnaast zijn er in het online boek foto’s en video’s opgenomen. Op die manier krijgen kandidaten een beter beeld van de context en hoe men in bepaalde situaties moet handelen. Daarna kan men ervoor kiezen om het theorie examen auto te oefenen. Dit kan aan de hand van het gratis theorie examen auto oefenen. Bij het online theorieboek zijn daarnaast nog een aantal theorie examens te maken. Dit verschilt per pakket. De theorie examen oefeningen zijn betaald. Men krijgt na afloop precies te zien wat het antwoord op de vraag had moeten zijn en wat er nog aan schort. Op die manier kan men voldoende oefenen alvorens het echte theorie examen aan te vragen.

Theorie examen auto aanvragen

Het theorie examen auto aanvragen kan gemakkelijk via de website van het CBR. Dit werkt aan de hand van het klantenportaal, dat MijnCBR heet. Het is dus niet nodig het examen aan te vragen bij de autorijschool. Vaak worden er dan extra kosten berekend. Het zelf aanvragen via het CBR is binnen vijf minuten geregeld en kost 35 euro per persoon.

Ook over het verloop van het theorie examen heeft het CBR een filmpje online gezet. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. Geslaagd voor het theorie examen? Dan kan je een e-mail verwachten waarin je wordt opgeroepen om binnen anderhalf jaar het praktijkexamen auto af te leggen. In deze e-mail vind je filmpjes over hoe het praktijkexamen in haar werk gaat.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: