Geld besparen op de theorie voor het rijexamen

Om te rijden in een auto, of op een motor en bromfiets moet je in Nederland je rijbewijs behalen, voordat je mag deelnemen aan het verkeer. Je ontvangt je rijbewijs als je het praktijkexamen met een voldoende weet af te leggen. Echter, voordat je het rijexamen mag gaan afleggen op een CBR-locatie, moet je voor het theorie-examen geslaagd zijn. Weet jij hoe je je het beste kunt voorbereiden de theorie voor het rijexamen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, want we willen jou helpen te slagen voor de theorie. Zo goedkoop mogelijk!

Je wilt natuurlijk in één keer slagen voor de theorie van het rijexamen. Een rijbewijs kost behoorlijk wat geld en moeite, de extra kosten voor een theorie herexamen of de moeite die je moet doen om opnieuw de theorie te leren kun je je dan ook beter besparen! Maar hoe kun je dan geld besparen op het rijbewijs en het theorie-examen?

Bespaar tip 1: theorie leren? Online theoriecursus!

Voordat je het theorie-examen kunt gaan maken moet je eerst de theorie geleerd hebben. Ongeveer de helft van de kandidaten die opgaat voor het CBR theorie-examen, slaagt. Als je de theorie niet kent, slaag je niet. Begin dus daarom altijd met leren! Sommigen kiezen voor een theoriecurus, alleen zijn deze zeker niet goedkoop, de prijzen beginnen bij ongeveer 130 euro per persoon. Bekijk maar eens het overzicht van theoriecursus aanbieders en hun prijzen bij jou in de buurt. Je kunt veel beter leren in je eigen tempo, vanuit thuis. Dat kan met een online theoriecursus.

In de online theoriecursus zit onder andere een volwaardig online theorieboek. Dit theorieboek bevat 12 hoofdstukken, welke de benodigde theorie uitlegt die benodigd is om te slagen voor het theorie-examen. Om de theorie te verduidelijken bevat dit theorieboek veel afbeeldingen, 3D-animaties en video's, zodat jij snel de theorie kunt leren en onthouden. Nadat je de theorie geleerd hebt, kun je verder met deze online theoriecursus en beginnen met het oefenen van oefen theorie-examens. Als je voor voldoende oefen theorie-examens geslaagd bent, kun je op voor het echte theorie-examen. De prijzen van een online theoriecursus beginnen al bij 24,95 euro. Lees meer over de theorie online leren.

Bespaar tip 2: vraag zelf het theorie-examen aan

Er zijn partijen, buiten het CBR, die voor jou het theorie-examen kunnen aanvragen. Let op. Deze rekenen altijd extra kosten voor het aanvragen / reserveren van het theorie-examen. Je kunt het zo goed zelf online het theorie-examen aanvragen bij het CBR. Zo kun je ook direct zien waar en wanneer je dit examen kunt maken. Lees hier hoe je het theorie-examen zelf kunt aanvragen.

Bespaar tip 3: de theorie al geleerd? Oefen theorie-examens!

Verstandig dat je al geleerd hebt voor je theorie-examen. Denk je dat je de theorie kent? Test dit dan met een gratis theorie-examen. Na het gratis theorie-examen kun je meer oefen theorie-examens, deze zijn wel betaald maar kosten nog altijd aanzienlijk minder dan een mogelijk tweede theorie-examen omdat je niet slaagt bent doordat je te weinig theorie-examens hebt geoefend.

» Maak een gratis theorie-examen

Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: