Geplande theorie-examens nieuwe stijl gaan door vanaf 29 januari

UPDATE: Vanaf nu gaan alle geplande theorie-examens bij het CBR door. Het CBR heeft voldoende vertrouwen om alle geplande theorie-examens groen licht te geven. Om de achterstand in te halen heeft het CBR extra capaciteit ingezet om zo kandidaten waarvan het theorie examen niet door ging snel en met voorrang een nieuwe examendatum aan te bieden. Dit kunnen ze zelf via Mijn CBR inzien en verplaatsen.

ICT problemen bij het CBR

In de week van maandag 26 januari kampte het CBR met ICT-problemen waardoor de afgelopen dagen duizenden theorie-examens noodgedwongen zijn afgezegd. Het gaat hier om theorie-examens die worden afgenomen op CBR examencentra in Eindhoven, Arnhem, Barendrecht, Rijswijk, Utrecht, Haarlem, Groningen en Schelluinen (nieuwe stijl).

Het CBR zoekt naar een oplossing

Om het probleem op te lossen heeft het CBR experts ingezet die naar een structurele oplossing moeten gaan zoeken zodat de examenkandidaten zo snel mogelijk examen kunnen doen. Ook zetten zei in omliggende CBR examencentra extra personeel in om leerlingen toch het theorie-examen te laten maken. Waarschijnlijk lag het probleem aan de 24uurs openstelling van Mijn CBR. Met deze openstelling wou het CBR voor kandidaten mogelijk maken om ook s ‘avonds, en nu dus 24 uur per dag, theorie-examens te reserveren of wijzigingen hiervan door te geven. Door deze omzetting werden waarschijnlijk storingen veroorzaakt in het ICT systeem van het CBR.

Gemaakte kosten door examen kandidaten

Het CBR heeft alle examenkandidaten persoonlijk een bericht gestuurd via SMS en/of Twitter, mocht het theorie-examen dus vanwege bovenstaande omstandigheden niet door gaan. De BOVAG heeft het CBR al om opheldering gevraagd. “Hoewel het CBR ongetwijfeld alles op alles zet om de storing te verhelpen en de gedupeerden met voorrang inplant voor een volgend examen, dient men zich te realiseren dat al deze kandidaten daarvoor extra kosten maken. Sowieso in de vorm van reiskosten, maar ook door bijvoorbeeld opnieuw vrije uren van het werk op te moeten nemen. Het lijkt ons dan ook niet meer dan gepast dat het CBR naast een nieuwe, spoedige examendatum ook het examengeld terugstort”, aldus Frans Bastiaansen, manager BOVAG Rijscholen.

Normaliter gaan alle theorie-examens gewoon altijd door, ongeacht de weersomstandigheden. Zorg dus dat je ruim op tijd bent op het CBR examencentrum zodat je je theorie-examen niet mist.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: