Geslaagde 1 april-grap Jeugdjournaal: rijles vanaf 13 jaar

Kinderen mogen voortaan vanaf 13 jaar rijlessen voor de auto gaan volgen kopte het Jeugdjournaal op 1 april. Dit leidde natuurlijk tot veel reacties van kinderen en volwassenen maar bleek natuurlijk een erg geslaagde 1 april grap!

"13 Jarige achter het stuur zijn echt niet gevaarlijk"

Het jeugdjournaal zond een fragment uit waarbij leek dat een 13 jarige zijn derde praktijkles krijgt. Het lijkt allemaal erg echt, maar natuurlijk zit dit kereltje niet in zijn eentje achter het stuur. Volgens de directeur Wegen en Verkeersveiligheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu is het “Echt niet gevaarlijk”. Het verlagen van de leeftijd waarop jongeren mogen lessen is natuurlijk een logische stap na het succes van 2toDrive waarmee jongeren als op hun 16e plaats mochten nemen achter het stuur.

1 April ... kikker in je bil!

Dit is natuurlijk een erg geslaagde 1 april grap, het lokte dan ook erg veel reacties uit van kijkers welke nattigheid voelden. Dit leverde dan ook meer dan 2000 reacties op. Ook via de Facebook van het NOS lieten veel mensen weten dat het te gevaarlijk is om deze kinderen al achter het stuur te plaatsen.

Bekijk het fragment

Bekijk het fragment hier. Als je wilt weten hoe deze video in elkaar is gezet, bekijk dan ook zeker het volgende fragment om er achter te komen hoe de grap precies in elkaar steekt.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: