Een betere investering van je vakantiegeld: haal je theorie examen

Het reizen naar het buitenland is momenteel vrijwel onmogelijk. Door de coronapandemie zijn veel landen in de wereld oranje of rode gebieden, waardoor er niet naartoe gereisd mag worden als dit niet strikt noodzakelijk is. Minister-president Rutte heeft onlangs opgeroepen om niet op vakantie naar het buitenland te gaan tijdens de kerstvakantie. En ook volgende zomer is het nog maar de vraag of men op zomervakantie kan. Daarom is het mogelijk een andere bestemming aan het vakantiegeld te geven: je theorie examen auto halen. Zo maak je een eenmalige investering waar je de rest van je leven plezier aan hebt.

Theorie examen als investering van vakantiegeld

De mogelijkheden om je theorie examen auto te halen zijn eindeloos. Je hebt tegenwoordig geen oud theorieboek meer nodig, het leren van autotheorie kan gemakkelijk online via een online theorieboek. Bovendien heb je nu toch de tijd om je volledig te concentreren op het leren van de materie, want de bedoeling is dat je tijdens de gedeeltelijke lockdown zoveel mogelijk thuis blijft. Bovendien willen veel Nederlanders rond het achttiende levensjaar een rijbewijs halen. Tegenwoordig is het mogelijk om al vanaf 16,5 jaar rijlessen te nemen. Vanaf 17 jaar mag al het praktijkexamen worden gedaan. Slaag je, dan krijg je je rijbewijs en mag je tot je achttiende verjaardag rijden onder begeleiding van een coach. Het is dus slim om je vakantiegeld komend jaar niet te investeren aan een drankvakantie op Kos, maar te investeren in het halen van je theorie examen.

Beheersen van verkeerskennis

Om het theorie examen auto te halen, dien je flink te leren en te oefenen. Ten onrechte denken veel mensen dat zij wel genoeg kennis in huis hebben om een theorie examen te kunnen behalen. Dit is ook de reden dat het slagingspercentage zo laag ligt. Minder dan de helft van de Nederlandse kandidaten die voor het eerst een theorie examen auto doet, slaagt meteen. Als bestuurder moet je op de hoogte zijn van alle verkeersregels en de gevaren van autorijden goed in kunnen schatten. Daarom krijg je bij het theorie examen 40 vragen die gaan over het toetsen van je kennis van verkeersregels. Daarnaast zijn er 10 vragen gevaarherkenning, waarbij je aan dient te geven wat je zou doen in verschillende verkeerssituaties.

Je mag bij het doen van je theorie examen auto slechts zes fouten hebben. Dat betekent dat er niet veel ruimte is om fouten te maken. Het is dan ook een kwestie van goed oefenen van de kennis voor het theorie examen.

Theorie examen oefenen

Leren van de auto theorie doe je dus via een online theorieboek. Zo’n online theorieboek heeft plaatjes en video’s, waardoor deze een stuk interactiever is dan een verouderd boek die je ouders gebruikt hebben toen zij het theorie examen wilden halen. Daarnaast kun je een gratis oefen theorie examen maken. Als je meer examens nodig hebt, kun je deze tegen betaling aanvragen.

Aangezien lang niet iedereen de eerste keer slaagt, is het belangrijk dat je goed oefent voor het examen. Het maakt niet uit of je auto theorie of brommer theorie wilt leren, oefenen is altijd belangrijk. Er zijn ook eendaagse cursussen die je binnen korte tijd alles leren over de verkeersregels, maar deze zijn af te raden. In de meeste gevallen leer je niets over de verkeerstheorie maar alleen hoe je bepaalde vragen moet herkennen en beantwoorden. Om die reden leer je autotheorie het best zelf online.

Op vakantie rijden

De coronacrisis gaat uiteraard niet je leven lang duren. Daarom kun je de tijd die je thuis moet blijven investeren in het behalen van je theorie examen auto en het afrijden bij het praktijkexamen. Als je eenmaal je rijbewijs hebt gehaald, kun je als de coronapandemie voorbij is zelfs op vakantie autorijden!


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: