Jonge rijscholen halen slechtere slagingspercentages

Uit een onderzoek van NU.nl blijkt dat rijscholen die minstens vier jaar bestaan, hogere slagingspercentage behalen bij het praktijkexamen tegenover rijscholen die minder dan vier jaar bestaan. Examenkandidaten die opgaan voor het praktijkexamen slagen bij ervaren rijschoolhouders in 51,2 procent in de gevallen. Terwijl rijscholen die korter dan vier jaar bestaan een resultaat boeken van slechts 42,5 procent.

Gemiddelde slagingskans van 50% voor het praktijkexamen

Gemiddeld gezien slaagt 50% voor het praktijkexamen, dus de kans dat je slaagt voor het praktijkexamen bij een rijschool jonger dan vier jaar is dus aanzienlijk kleiner. Daarnaast hebben gemeenten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, delen van Friesland, Groningen en Zeeland gemiddeld een lager slagingspercentage voor deze examens. Ook de BOVAG erkend dat onervaren rijschoolhouders lagere slagingspercentages halen vergelijken met rijscholen die langer dan vier jaar bestaan.

En hoe zit dat dan bij het theorie-examen?

Wat wij ons afvroegen was hoe dit dan precies bij het theorie-examen zit. Stel, je volgt een theorie cursus bij een rijschool die jonger dan vier jaar bestaat. Is de kans dan ook lager dat een willekeurige examenkandidaat slaagt als deze bij een onervaren rijschool deze theorie cursus volgt voor het theorie-examen? Als we deze informatie extrapoleren lijkt ons dan ook dat dit het geval is. Dus mocht je dus kiezen voor een theorie cursus, kies dan voor een rijschool welke al enkele jaren bestaat, en dus ook al enkele jaren theorieles geeft. Benieuwd naar de meest recent CBR theorie-examen slagingspercentages? Bekijk hier de CBR slagingspercentages voor het theorie-examen.

De theorie producten welke wij aanbieden om de theorie te leren en te oefenen komen voort uit tientallen jaren ervaring in dit vak. Daarnaast vinden wij het vitaal dat jij altijd de laatste benodigde theorie leert, welke ook terug komt in de CBR theorie-examens die nu worden geëxamineerd. Wij zorgen er dan ook voor dat de theorie altijd up-to-date is en deze jou dus goed voorbereidt op het theorie-examen.

Leer en oefen voldoende voor het theorie-examen!

Feit blijft dat als je niet leert voor het theorie-examen, je simpel weg niet slaagt. Zorg er dus altijd voor dat je de theorie leert. Test hierna of je deze kennis onder de knie hebt door een aantal oefen theorie-examens te maken, zo weet je zeker of jij er klaar voor bent! Wij staan er altijd van te kijken hoeveel examenkandidaten toch de stof nog niet hebben geleert en toch op examen gaan. Bereidt je dus goed voor: door veel te leren en te oefenen, dan ken je de theorie, weet je wat ze kunnen vragen op het echte theorie-examen en uiteindelijk voel jij je een stuk veiliger als je straks daadwerkelijk in de auto of op je motor of bromfiets mag plaatsnemen om deel te mogen nemen aan het verkeer.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: