Kandidaten examens CBR in de knel

Kandidaten voor het praktijkexamen en het theorie examen bij het CBR hebben grote problemen het de examens door langere wachttijden. Sinds het CBR de examens weer open heeft gesteld, zijn er al 370.000 nieuwe examens aangemeld. Daardoor zijn de wachttijden behoorlijk opgelopen. Volgens branchevereniging BOVAG komen kandidaten en rijscholen in de knel door de langere wachttijden.

Langere wachttijden bij het CBR

De langere wachttijden gelden voor zowel de praktijkexamens als theorie examens. In totaal gaat het om kandidaten van 200.000 praktijkexamens en 170.000 theorie examens. De langere wachttijden kunnen vervelende gevolgen hebben. De woordvoerder van het CBR zegt tegen NU.nl dat het instituut acht weken uit de lucht is geweest en daarmee zo’n 300.000 examens uit heeft moeten stellen. Sinds 18 mei neemt het CBR weer praktijkexamens af.

Een aantal kandidaten had een praktijkexamen voor 6 mei ingeboekt, maar deze kandidaten kunnen nu tot 24 juli terecht bij het CBR. Kandidaten die zich later aanmelden voor een praktijkexamen of theorie examen moeten langer wachten, want eerst wordt de wachtrij van voor 6 mei weggewerkt.

Reserveren theorie examen auto verloopt niet soepel

Het reserveren van een praktijkexamen of een theorie examen autoverloopt bovendien ook nog niet soepel. Het schijnt volgens brancheorganisatie BOVAG zeer lastig te zijn om een plekje in Mijn CBR te bemachtigen. Alexander Pechtold van het CBR gaf al aan dat er maar beperkt plaats is op de aanmeldingssite. Er zijn maar 800 plekken vrij en daarbij zijn er veel rijscholen die automatische programma’s gebruiken om iedere vrije plek te claimen. BOVAG zegt dat het nog steeds van de achterban hoort dat het net als een maand geleden moeilijk is om door de website van het CBR heen te komen. Wanneer men dan een reservering kan maken, blijken veel data toch al bezet te zijn.

Daardoor moeten leerlingen soms veel langer wachten dan eerder. Daardoor hebben ze extra lessen nodig of moeten ze langer theorie examen auto oefenen. De rijscholen moeten extra tijd inplannen met een leerling, terwijl de rijschoolhouders het al erg druk hebben. BOVAG heeft begrip voor de situatie bij het CBR, maar zegt wel dat dit behoorlijk vervelend is voor tienduizenden mensen die een praktijkexamen of auto theorie examen af zouden leggen.

Theorie examen leren

Het zal dus nog wel even duren totdat het weer mogelijk is om een plek voor het theorie examen auto bij het CBR te bemachtigen. Er zijn lange wachttijden. Daarom is het belangrijk om de wachttijden efficiënt te benutten en zo de kans te vergroten om te slagen voor het theorie examen. Wie aan het examen deel wil nemen, zal daarvoor eerst de kennis op moeten doen. Dit betekent dat het mogelijk is om via het online theorieboek auto een gedegen voorbereiding te treffen op het theorie examen. Dit boek is interactief, waardoor de context beter wordt uitgelegd met foto’s en video’s.

Theorie examen oefenen

Naast het theorie examen leren raden we aan regelmatig te oefenen. Dit kan bijvoorbeeld via het gratis theorie examen auto oefenen. Deze oefeningen zijn volledig gratis. Bij het online theorieboekboek is het mogelijk meerdere oefenexamens af te nemen. Deze examens zijn volledig gebaseerd op de manier waarop het CBR ook examens afneemt. Daardoor lijken de examenomgevingen op elkaar en worden ongeveer dezelfde vragen gesteld. Benut de wachttijd goed en blijf oefenen. De wachttijden kunnen oplopen tot enkele weken. Daarom is het belangrijk in één keer te slagen voor het theorie examen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: