CBR onderzoekt klanttevredenheid theorie examen

Het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaat onderzoeken hoe tevreden kandidaten van het theorie examen zijn over de dienstverlening van het instituut. Eerder onderzocht het CBR de klanttevredenheid van examenkandidaten voor het B-rijbewijs al. Ook kandidaten die een praktijkexamen voor de motor deden, werden onlangs al gevraagd hun mening te geven over de dienstverlening van het CBR.

Het CBR wil van nog meer kandidaten weten hoe zij over de dienstverlening van het CBR denken. Daarom worden kandidaten van het theorie examen auto, theorie examen motor, en bromfiets gevraagd om een enquête in te vullen.

Dagelijkse enquêtes CBR

Het CBR houdt dagelijks klantenquêtes onder alle kandidaten van het auto praktijkexamen. Dat is al sinds maart 2014 het geval. Het CBR gebruikt de feedback van de kandidaten om de dienstverlening te kunnen verbeteren. Sinds 26 augustus heeft het CBR het klanttevredenheidsonderzoek verder uitgebreid. Daarbij krijgen ook de kandidaten van het praktijkexamen motor verkeersdeelneming, bromfiets en auto met aanhangwagen de vraag om mee te werken aan het onderzoek.

Ook kandidaten die een theorie examen auto, motor en bromfiets in de Nederlandse taal afleggen mogen hun mening over de dienstverlening van het CBR geven. Later dit jaar zal er ook een klanttevredenheidsonderzoek bij kandidaten van het beroepsexamen worden opgestart.

10.000 enquêtes CBR

Het CBR krijgt maandelijks zo’n 10.000 ingevulde enquêtes over het auto praktijkexamen terug. Dat is ongeveer een derde van alle kandidaten die het praktijkexamen af komt leggen. In het onderzoek wordt onder meer gevraagd naar het ontvangstgesprek, maar ook naar het handelen van de examinator en de toelichting op de uitslag van het examen. Kandidaten mogen daarnaast ook hun mening geven over de uitstraling van het examencentrum en de website van het CBR zelf.

Deze onderwerpen komen voor in het klanttevredenheidsonderzoek voor mensen die het praktijkexamen afleggen. Kandidaten die meedoen aan het een theorie examen auto, bromfiets of motor wordt onder meer gevraagd of zijn de juiste informatie over het halen van een rijbewijs op de website kunnen vinden, of het CBR voldoende informatie geeft om een correcte voorbereiding van het examen te hebben en hoe zij de omgang met medewerkers van het CBR beoordelen.

Over het theorie examen auto

Het CBR heeft de afgelopen jaren geprobeerd de dienstverlening fors te verbeteren. Zo kreeg het instituut regelmatig vragen over hoe het theorie examen auto precies in zijn werk gaat. Een aantal jaar geleden zouden kandidaten nog in een examenzaal zitten en kregen zij allen dezelfde vragen. Tegenwoordig heeft het CBR de hele procedure in het kader van klanttevredenheid veranderd. Alle examenkandidaten voor het theorie examen worden nu apart in een examenzaal gezet, waarna zij ieder andere vragen krijgen. Het theorie examen kan worden afgelegd op de computer.

Omdat er veel vragen waren over de binnenkomst bij het examencentrum van het CBR, heeft het CBR een aantal video’s gemaakt over hoe men het theorie examen auto moet aanvragen, hoe men het examencentrum binnenkomt en welke gegevens hij mee moet nemen. Door de video’s hoopt het CBR meer duidelijkheid te bieden over hoe een theorie examen in zijn werk gaat en bovendien rust te creëren voor de deelnemer.

Het maken van de video’s is onderdeel van een bredere campagne van het CBR om de klanttevredenheid te verbeteren.

Theorie examen auto oefenen

Alvorens men het theorie examen auto gaat afleggen, is het belangrijk om eerst de materie goed te kennen. Dit kan door het online theorieboek auto, aan te schaffen. Met dit boek is het mogelijk een oefenpakket van tien of meer oefenexamens aan te schaffen. Dankzij de interactieve mogelijkheden van het theorieboek is dit boek duidelijker dan een ouderwets boek.

Verder kan men na het theorie examen leren nog een aantal oefenexamens maken. Ten eerste is het mogelijk om gratis theorie examens te oefenen. Daarnaast zijn er pakketten beschikbaar waarbij niet alleen de uitslag wordt medegedeeld, maar ook welke zaken nog aandacht vergen en welke antwoorden niet correct waren. De vragen en het lay-out van de oefenexamens zijn gebaseerd op de methode van het CBR.

Theorie examen auto reserveren via Mijn CBR

Wanneer men de stof over het theorie examen voldoende onder de knie heeft, is het tijd om het theorie examen aan te vragen. Dit kan via het klantenportaal van het CBR, Mijn CBR. Aan de aanvraag zijn wel kosten verbonden. Na afloop van het theorie examen krijgt men de vraag om mee te werken aan het klanttevredenheidsonderzoek. wel kosten verbonden.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: