Medewerkers CBR tijdens theorie examen te herkennen aan bedrijfskleding

Ga je binnenkort het theorie examen auto, motor of bromfiets afleggen? Dan is het goed om te weten dat de medewerkers van het CBR er iets anders uitzien. Als je al eens een keer eerder examen hebt gedaan, weet je dat de medewerkers in hun eigen kleding op de examenlocatie verschijnen. Maar daar heeft het CBR nu verandering in gebracht. Vanaf nu dragen alle medewerkers die op de receptie werken en de medewerkers die de theorie examens in goede banen moeten leiden bedrijfskleding. Het is de eerste groep medewerkers die van het CBR bedrijfskleding krijgt.

Betere herkenbaarheid tijdens theorie examen auto

Als je tijdens het maken van het theorie examen auto een probleem hebt, kun je daarvoor hulp vragen bij de medewerker van het CBR. Het gaat dan niet om inhoudelijke vragen, maar bijvoorbeeld over problemen met een computerscherm dat niet meer reageert. Toch kan het als kandidaat moeilijk zijn om de medewerker van het CBR te herkennen. Om deze reden dragen de medewerkers van de receptie van de examenlocaties en de medewerkers die het theorie examen auto, motor en bromfiets in goede banen moeten leiden, bedrijfskleding. Zij zijn de eerste medewerkers die de bedrijfskleding inmiddels hebben ontvangen.

Door gebruik te maken van bedrijfskleding, moeten medewerkers beter te herkennen zijn. Bovendien vindt de afnemer van theorie examens en verstrekker van rijbewijzen het belangrijk dat de algemene uitstraling van de examenlocaties wordt verbeterd. De medewerkers die nu de kleding al dragen, zijn niet de enigen die bedrijfskleding gaan dragen. Vanaf begin 2025 krijgen nog eens 800 medewerkers van de praktijkexamencentra ook bedrijfskleding uitgereikt.

Zelf bepalen wat je aantrekt

Als medewerker van het CBR hoef je tijdens het theorie examen niet strak in het pak. De medewerkers mogen van het CBR namelijk zelf bepalen wat ze aan willen trekken. Zo kunnen de medewerkers onder meer kiezen uit een polo, pullover, trui, vest, jurk, jas of blazer. Daarnaast zijn ook de colbert, gilet, bodywarmer, pantalon en rok beschikbaar. Op alle kleding is het logo van het CBR duidelijk zichtbaar. Loop je tegen problemen aan tijdens het theorie examen motor of wil je je aanmelden bij de receptie om een examen af te leggen, dan kun je de medewerkers nu gemakkelijk herkennen.

Voor het CBR is het wel belangrijk dat de medewerkers zich prettig voelen in de kleding. Daarom mogen medewerkers zelf bepalen welke kleding ze aan doen. Het CBR is al in 2023 begonnen met het ontwikkelen van de verschillende kleding. Daarvoor werd onder meer een kledingexpert ingeschakeld en stelde het CBR een klankbordgroep op. In deze groep werden meer dan veertig medewerkers naar hun mening gevraagd tijdens het samenstellen van het kledingpakket. Daardoor is de bedrijfskleding van medewerkers van het theorie examen en de receptie vooral gebaseerd op de wensen van de medewerkers zelf.

Duurzame bedrijfskleding

De bedrijfskleding van het CBR is duurzaam, want daar is veel aandacht aan besteed. Zo wilde het CBR dat niet alleen de kwaliteit en comfort op orde was, maar dat er ook aandacht is voor recycling en verantwoord ondernemen. De bedrijfskleding van het CBR is ontworpen aan de hand van 160 verschillende eisen op het gebied van milieu, klimaat, kinderarbeid en duurzaamheid.

Problemen tijdens je theorie examen auto?

Heb je problemen tijdens je theorie examen auto? Dan weet je de medewerkers van het CBR nu gemakkelijk te herkennen en kun je deze aanspreken. Over het algemeen heb je geen hulp van de medewerkers nodig, want het examen wordt van tevoren goed voorbereid. Zo worden alle computers getest. Dezelfde goede voorbereiding wordt ook van de kandidaten verwacht, omdat het anders lastig is om het examen correct af te kunnen leggen.

Je kunt de medewerkers dankzij de bedrijfskleding nu gemakkelijk herkennen. Zo weet je zeker dat je echt een medewerker van het CBR aanspreekt. Mochten er tijdens het examen (technische) problemen optreden, dan kun je de medewerker gemakkelijk herkennen en om hulp vragen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: