Meest gemaakte fouten theorie-examen

Gemiddeld slaagt minder dan de helft van de kandidaten voor het theorie-examen. Dat betekend dat er toch wel wat vragen fout worden beantwoord op het theorie-examen. In deze blogpost willen we je inzicht geven welke vragen precies het vaakst fout beantwoord worden. Deze gegevens werden bij het CBR opgevraagd door Verkeerspro.

Vragen welke vaak fout worden beantwoord

Vragen over de plaats op de weg, het voorsorteren en over risico’s door de eigenschappen van de toestand van de eigen auto, werden het vaakst foutief beantwoord. Vooral deze laatste categorie werd het meeste fout beantwoord: 1 op de 4 vragen hierover wordt foutief beantwoord. Bij de vragen in de categorie “plaats op de weg” wordt bijna 1 op de 5 vragen foutief beantwoord tijdens het theorie-examen. Vragen die over het algemeen ook vaak fout worden beantwoord zijn vragen die gaan over het gebruik van de mistlampen van de auto. Wanneer zet je deze nu juist wel of niet aan?
Een belangrijke conclusie die kunnen trekken uit deze gegevens is dat de vragen met betrekking tot de verkeersregels niet het probleem zijn, maar juist de vragen met betrekking op het inzicht van de kandidaat.

Test jezelf:

Vragen welke vaak goed worden beantwoord

Vragen waar de meeste examenkandidaten geen problemen mee hebben zijn de vragen omtrent de toestand van de bestuurder. Dit zijn vragen die bijvoorbeeld gaan over vermoeidheid of alcohol of drugs. Deze vragen kaan over een stukje algemene kennis welke niet alleen in het theorie-examen aanbod komen, maar ook daadwerkelijk in het dagelijkse leven.

Gemiddeld aantal fouten per onderdeel

Gemiddeld gezien worden bij het onderdeel kennis en inzicht iets meer dan 6 vragen per examen fout beantwoord, waar slechts 5 fouten zijn toegestaan om te slagen voor het theorie-examen. Op het onderdeel gevaarherkenning worden gemiddeld bijna 8 fouten gemaakt, waar 12 fouten zijn toegestaan. Voor de meeste examenkandidaten is dit dan ook een makkelijker onderdeel.

Test met welke vragen jij precies moeite hebt

Ben je benieuwd welk type vragen jij vaak fout beantwoord? Oefen dan het gratis theorie-examen. Dit gratis proefexamen geeft je niet alleen inzicht welke vragen je vaak fout beantwoord, maar ook door het maken van een compleet theorie-examen weet jij hierna precies hoe het CBR theorie-examen in elkaar zit.

Ook handig, zijn onze 7 tips om te slagen voor het auto theorie-examen.

Bron: Verkeerspro

Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: