NAO: tweederde van de automobilisten is onzeker over het theorie-examen

Uit het Nationale Automobilisten Onderzoek (NAO) blijk dat slechts 1 op de 3 automobilisten denkt voor het auto theorie-examen te slagen als ze dit nu opnieuw zouden moeten doen.

1 op de 3 automobilisten onzeker theorie-examen

Aan 667 automobilisten tussen de 18 en 69 jaar werd gevraagd naar hun mening. Een onderdeel hiervan was de inschatting over wat men dacht dat men zou slagen voor het auto theorie-examen. Ondanks dat de meeste automobilisten aangeven goed op de hoogte te zijn van de laatste verkeersregels, denkt slechts 1 op de 3 te slagen als zij nu opnieuw het auto theorie-examen zouden moesten maken.

Opfriscursus VVN

Wel zijn de automobilisten bereidt om iets aan hun gebrekkige verkeerskennis te doen. 42% geeft aan eens in de vijf jaar zijn of haar verkeerskennis te willen bijspijkeren. Verkeersveiligheid Nederland (VVN) heeft hier op ingespeeld en biedt daarom sinds kort een online opfriscursus aan. Op de website van de online opfriscursus kun je kiezen om een korte of een uitgebreide test te maken, waardoor je binnen enkele minuten weet hoe het staat met je eigen verkeerskennis.

Hoe zeker ben jij over je theorie-examen?

Heb je al een tijdje je rijbewijs en wil je kijken wat je nog weet van je theorie-examen? Neem dan zeker eens de tijd om de online opfriscursus van VVN te maken. Moet je echter nog leren voor je theorie-examen, dan is helaas deze opfriscursus niet voldoende, je zal helaas echt even moeten leren voor het auto theorie-examen. Deze opfriscursus gaat er al vanuit dat je de kennis ooit geleerd hebt en bevat lang niet alle stof benodigd voor het CBR theorie-examen.

Onzeker over je theorie-examen? Oefen en leer op onze website.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: