Mastertolk neemt theorie examens met tolk tijdelijk over

Kandidaten voor het theorie examen, die een tolk nodig hebben, kunnen inmiddels hun examen weer afleggen. Het is mogelijk om onder meer het theorie examen auto of motor met tolk af te leggen. Daartoe heeft het CBR tolkendienst Mastertolk bereid gevonden. Eerder werkte het CBR samen met tolkendienst HearHear, maar deze dienst ging onlangs failliet. Het gevolg daarvan was dat het een korte tijd voor theorie examen kandidaten die een tolk van HearHear hadden, het niet mogelijk was om het examen af te leggen. Die situatie was onwenselijk en daarom greep het CBR in.

Tolkendienst theorie examen HearHear failliet

Het faillissement van tolkendienst HearHear leidde ertoe dat kandidaten die een tolk nodig hadden voor onder meer het theorie examen auto, dit examen niet af konden leggen. Daarom moest het CBR ervoor kiezen om een aantal examens niet door te laten gaan. Omdat er een onwenselijke situatie ontstond, heeft het CBR nu een nieuwe partner gevonden. Mastertolk is de nieuwe partij die tolken levert voor het CBR. Het bedrijf heeft inmiddels met de eerste kandidaten die een tolk nodig hebben al contact opgenomen. Op die manier kan het examen gewoon doorgaan. Een aantal kandidaten heeft het examen moeten missen, omdat ze een tolk van HearHear hadden ingehuurd. Mastertolk zorgt ervoor dat er een nieuw examen met tolk bij het CBR wordt gereserveerd.

Normaal gesproken moeten de tolkkosten uit eigen zak betaald worden door de kandidaten. Maar om te voorkomen dat kandidaten van het theorie examen voor dubbele kosten komen te staan omdat HearHear failliet is, heeft het CBR besloten uit coulance de tolkkosten voor de nieuwe kandidaten te vergoeden.

Theorie examen met tolk doen was tijdelijk niet mogelijk

Door het faillissement van HearHear was het tijdelijk niet mogelijk om het theorie examen auto, motor of bromfiets met tolk af te leggen. Veel kandidaten die een tolk nodig hadden, maakten gebruik van de diensten van HearHear. Om die reden gingen de theorie examens met tolk in de week van 8 januari niet door.

Het CBR nam contact op met de kandidaten, waarbij hen werd verteld dat het ook niet mogelijk was om een nieuw examen met tolk te reserveren. Voor de kandidaten die een ander examen, zoals een praktijkexamen, hadden, werd wel een alternatieve oplossing gevonden. Maar de kandidaten voor het theorie examen moesten langer wachten.

Theorie examen met tolk mogelijk voor kandidaten die al gerserveerd hadden

Inmiddels heeft het CBR een nieuwe partij in de vorm van Mastertolk bereid gevonden om mee te helpen. De kandidaten die in week drie een examen hadden gereserveerd, kregen te horen dat hun examens ook werden uitgesteld. Het is momenteel nog niet mogelijk om als nieuwe kandidaat een examen met tolk te reserveren. Kandidaten die al een examen hadden staan met een tolk van HearHear, kunnen binnenkort het examen alsnog afleggen. Het CBR zegt tijd nodig te hebben om het probleem volledig op te lossen, omdat er afspraken met verschillende tolkendiensten moeten worden gemaakt. Dat Mastertolk nu bijspringt voor bestaande examenreserveringen, is een tijdelijke oplossing.

Theorie examen uitgesteld, wat nu?

Is je theorie examen auto of een ander examen uitgesteld, omdat je een tolk nodig hebt? Mastertolk neemt het examen over van HearHear als je daar een tolk had geboekt. Maar sommige examens zijn nog steeds uitgesteld. Je hoeft zelf geen nieuw examen te boeken, want het CBR zal het examen voor je verplaatsen. Verder is het niet nodig om extra kosten te maken, want het CBR verplaatst de examens kosteloos naar een nieuwe datum. Als het examen wordt overgenomen door Mastertolk, hoef je niet opnieuw te betalen. Uit coulance vergoedt het CBR deze kosten.

In de tussentijd kun je dit nadeel omzetten in je voordeel. Je hebt namelijk nog even de tijd voor het theorie examen auto oefenen. Op die manier kun je je beter voorbereiden voor het examen en blijft je kennis van de lesstof paraat. Uiteraard kun je daarvoor ook een gratis oefenexamen theorie maken, zodat je weet of je alles nog weet voor het echte examen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: