Gratis proefexamen theorie

Nadat je de theorie geleerd hebt wil je wellicht ook een proefexamen uitproberen om te kijken of je de theorie goed genoeg geleerd en geoefend hebt. Voor een optimale voorbereiding op je theorie-examen is het van belang dat je een gratis proefexamen theorie gaat maken, zo kun je gratis kennis maken met dit type examen. Lees hier verder hoe je gratis een theorie proefexamen kunt maken.

Om in Nederland of België het rijbewijs te kunnen behalen dien je eerst te slagen voor het theorie-examen. Er zijn veel verschillende manieren om je op dit examen voor te bereiden: leren uit een theorieboek, online de theorie leren of theorielessen / een theoriecursus volgen. Welke methode je ook gekozen hebt, je bent waarschijnlijk benieuwd of je wel zal slagen voor het theorie-examen op het CBR.

Screenshot proefexamen Screenshot proefexamen

Hoe werkt het proefexamen

- Auto proefexamen

In het proefexamen auto zitten net zoals in het officiële CBR theorie examen 65 vragen en bestaan uit 2 onderdelen: 25 gevaarherkenningsvragen en 40 vragen over de regels en inzicht. Van de gevaarherkenningsvragen dien je minimaal 13 vragen goed te beantwoorden en van de 40 vragen over de regels en inzicht dien je er minimaal 35 goed te beantwoorden.

- Scooter / motor proefexamen

Het scooter en motor proefexamen bestaat net zoals het officiële CBR theorie examen uit 50 vragen. Om te slagen dien je er 44 goed te beantwoorden. Het type vragen dat je kunt tegenkomen zijn: ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je zelf een getal moet invullen.

Nadat je het proefexamen gemaakt hebt kun je direct de uitslag inzien.

Maak een gratis proefexamen

Door een gratis proefexamen te maken kun je inzien hoe het echte examen is opgebouwd en alvast wennen aan het soort vragen dat mogelijk gesteld zal worden. Weet jij of je klaar bent voor het echte theorie examen? Maak dan een gratis proefexamen theorie.

Mocht je meer proefexamens willen oefenen dan kun je nog altijd één van onze grotere pakketten aanschaffen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: