Eendaagse cursussen leveren slechte resultaten op

Gezakte leerlingen van het theorie examen auto zeggen regelmatig dat zij een theorie examen auto in één dag hebben geleerd. Dat zegt de voorzitter van de Vereniging Rijschool Belang tegen Sleutelstad, de lokale omroep van Leiden.

Volgens de voorzitter kunnen de CBR examinatoren na afloop van het theorie examen al raden wie er een eendaagse cursus gedaan heeft en wie niet. In veel gevallen is het theorie examen namelijk nogal slecht gemaakt. Eendaagse cursussen komen het resultaat van het theorie examen auto dus niet ten goede. In veel gevallen is de kans dat je zakt zelfs groter dan de kans dat je wel slaagt.

Eendaagse cursussen theorie examen vermijden

De eendaagse cursussen kunnen het best helemaal vermeden worden. Een eendaagse cursus om het theorie examen auto te maken gaat er namelijk ook best heftig aan toe. Turbocursussen zijn vaak behoorlijk populair. Over het algemeen begin je ’s morgens vroeg met een aantal korte uitlegcolleges.

Je krijgt tijdens die colleges alleen maar les in de stof waarvan de cursusleiders zeker weten dat die vragen terugkomen op het examen. Zo’n eendaagse cursus kost gemiddeld zo’n 180 euro voor een dag. Vervolgens ga je ’s middags al het theorie examen maken. Dan is alle opgedane kennis nog vers.

Maar in veel gevallen is de eendaagse theoriecursus helemaal geen succes. Alleen de stof leren waarvan gedacht wordt dat die getoetst wordt op het examen is niet aan te raden. Je weet namelijk nooit van tevoren welke vragen je op het theorie examen krijgt. Daarom is het raadzaam de eendaagse cursus maar helemaal te mijden.

Extra lessen nodig na eendaagse cursus

Want hoewel het ideaal klinkt om binnen één dag zonder al te veel moeite theorie examen auto te halen, liegen de resultaten er niet om. In veel gevallen zijn de resultaten zwaar onder de maat. Dat heeft er mede mee te maken dat het hele examen met het kortetermijngeheugen moet worden gemaakt. Rijscholen die wel goede uitleg over de stof van het theorie examen geven, zijn zelfs blij met de eendaagse cursus. Volgens de rijschoolhouders hebben leerlingen tussen de acht tot wel twaalf extra lessen nodig om hun kennis op te vijzelen.

In veel gevallen blijkt namelijk dat zij veel te weinig weten van de stof. Kandidaten hebben daardoor geen inzicht in het verkeer, al denken ze van wel. In veel gevallen is snel en goedkoop niet de beste optie om het theorie examen auto te halen.

Slagingspercentages laag door theorie examen op kortetermijngeheugen

Volgens examinatoren van het CBR zijn de resultaten na zo’n eendaagse cursus zelfs om van te schrikken. Alle stof komt in één dag voorbij en wordt opgeslagen in het kortetermijngeheugen. Daardoor zakt de opgedane kennis snel weer weg. Dat terwijl de meeste aanbieders van zo’n cursus 100 procent slagingsgarantie bieden. Maar wanneer je de eerste praktijklessen doet, zal je zien dat de kennis echt ontbreekt.

De juiste manier om theorie examen auto te leren

Daarom is het belangrijk om halen van het theorie examen auto op de juiste manier aan te pakken. Voor wie geen fan is van leren uit een boek, is het online theorieboek een goede optie. Met het theorieboek is het mogelijk om op een interactieve manier alles te leren over het theorie examen.

Dit doe je niet in één dag, maar rustig op je eigen tempo. Naast tekst zie je ook foto’s en zelfs video’s, zodat je een beter beeld krijgt van wat er met de stof bedoeld wordt. Bij een theorieboek kan de stof al snel verouderen. Bij het online theorieboek wordt de stof voortdurend geactualiseerd, zodat je altijd volgens de laatste methodes van het CBR leert.

Theorie examen auto oefenen

Voordat je het theorie examen auto gaat maken, is het verstandig eerst nog auto theorie oefeningen te doen. Een aantal oefenexamens zijn zelfs gratis. Na afloop krijg je bij de betaalde theorie examen auto ook te zien welke vragen je fout had en welke onderdelen je nog meer moet oefenen. Door voldoende tijd te nemen om de theorie te leren en te oefenen heb je meer kennis van het verkeer.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: