Zo slaag je binnen een paar weken voor je theorie examen auto

Het percentage deelnemers dat voor het eerst een theorie examen auto doet en meteen slaagt, daalt. Al jaren is het zogenoemde slagingspercentage erg slecht, maar de afgelopen maanden is het percentage snel verder gedaald. Daarom is het belangrijk om een goede voorbereiding te hebben bij het leren van het theorie examen auto. Vaak wordt de kennis over de stof overschat. Kandidaten denken steeds vaker dat zij met wat kennis van de verkeersregels het examen wel zullen halen. Daarom leggen wij uit hoe je binnen een paar weken het theorie examen kunt halen.

Hoe werkt het theorie examen auto?

Als je een rijbewijs wilt gaan halen, moet je een theorie examen auto afleggen. Het is verplicht om eerst het theoriedeel af te leggen, voordat je kunt gaan afrijden bij het praktijkexamen. Het is wel toegestaan om in de tussentijd alvast te gaan lessen bij een rijschool. Als je dus van plan bent om binnenkort je auto theorie te gaan halen, is het zaak om goed te oefenen.

Maar dat betekent niet dat je er maanden tijd aan hoeft te spenderen totdat je de stof onder de knie hebt. Binnen een paar weken kun je al goed voorbereid zijn op het examen en heb je kans dat je er in één keer voor slaagt. Daarvoor heb je wel de juiste materialen nodig, zoals bijvoorbeeld een online theorieboek. Het theorie examen auto bestaat uit gevaarherkenning, inschattingsvragen en verkeersborden. Het examen leg je af in het examencentrum van het CBR. Dit doe je niet meer in een zaal waarbij iedereen tegelijkertijd dezelfde vraag krijgt. Iedereen krijgt een apart examen te zien om de computer die hij krijgt toegewezen.

Dit kun je verwachten van het theorie examen auto

Het theorie examen auto kun je afleggen in het Nederlands of in het Engels. Het theorie examen auto bestaat uit 40 vragen. Niemand is perfect en dus is het toegestaan om wat foutjes te maken. In totaal moet je minstens 32 vragen correct beantwoorden. Je kunt het examen al af gaan leggen als je 16 jaar of ouder bent. Het is verplicht om dit examen eerst te doen, voordat je je kunt aanmelden voor een praktijkexamen.

Het theorie examen auto is overigens maar één onderdeel om je rijbewijs te kunnen halen. Je moet bijvoorbeeld ook nog het praktisch rijexamen halen. Als je het theorie examen auto met succes hebt afgelegd, kun je je praktijkexamen in gaan boeken. Voordat je het examen hebt gehaald, mag je ondertussen wel alvast rijlessen nemen. Het is belangrijk dat je alle examens met succes doorloopt, omdat je anders geen rijbewijs kunt bemachtigen.

De juiste voorbereiding

Het is erg belangrijk om je correct voor te bereiden op het theorie examen auto. Dat kan op verschillende manieren. De belangrijkste manier om de stof te leren, is door het online theorieboek aan te schaffen. Dit theorieboek is volledig interactief, wat betekent dat je niet alleen tekst hoeft te lezen of plaatjes hoeft te kijken. Dankzij de aanwezigheid van video’s kun je beter begrijpen waar de lesstof precies over gaat. Op die manier zie je alle situaties goed voor je en kun je je beter inleven in de situatie. Goed materiaal is dus erg belangrijk.

Daarnaast kun je bij het bestellen van het theorieboek ook meteen een pakket aan oefenexamens afnemen. Deze examens zijn betaald, maar zijn volledig ontwikkeld volgens de laatste methodes van het CBR. Je krijgt uiteraard niet precies dezelfde vragen, maar krijgt wel een inkijkje van wat je kunt verwachten op het echte examen. Aan het einde van het oefenexamen krijg je te zien of je geslaagd of gezakt bent. Je krijgt ook te zien welke onderdelen nog meer aandacht nodig hebben om het echte examen te kunnen halen.

Eventueel is het ook mogelijk om een gratis oefenexamen auto te maken. Op die manier hoef je niet te betalen voor het oefenexamen en weet je toch of je geslaagd of gezakt zou zijn. Je krijgt niet te zien welke stof je nog beter moet leren. Door het online theorieboek te kopen, wat oefenexamens te maken en alvast rijlessen te nemen ben je binnen een paar weken al klaar voor het theorie examen auto.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: