Slagingspercentage van het auto theorie-examen drastisch gedaald

Het aantal mensen dat slaagt voor het auto theorie-examen (categorie B) is drastisch gedaald de afgelopen maanden. In 2013 was het gemiddelde slagingspercentage 49%. In het 1e kwartaal van 2015 slaagde ongeveer 45% voor het auto theorie-examen. Een kwartaal later is dit slechts 43%. Volgens de laatste kwartaalresultaten van het CBR slaagt slechts 38% (Bron: TheorieExamenOefenen: slagingspercentages). Nog even en dan slaagt slechts 1 op de 3 examen kandidaten voor het theorie-examen?

Wil je je slagingskans verhogen?

Tip 1: oefen oefenexamens en verhoog je slagingskans aanzienlijk!

Eigenlijk is het heel simpel: goed leren én oefenen verhoogt je slagingskans. Immers, hoe meer je leert en oefent, hoe beter je de theorie onder de knie zult hebben en dus meer zult weten op het theorie examen zelf. Het is dus dan ook aan te raden om goed de theorie te leren uit een theorieboek en om veel theorie-examens te oefenen voordat je opgaat voor het CBR theorie-examen. Bereid je dus goed voor door voldoende te leren en goed te oefenen, dan weet je zeker dat je er daadwerkelijk klaar voor bent. Daarnaast weet je zo wat ze precies vragen op het examen, en krijg je inzicht hoe dit theorie examen in elkaar zit.

Tip 2: kies voor een individueel begeleid theorie-examen

Elke week vinden tussen de 300 en 400 individuele theorie-examens plaats. Het slagingspercentage van dit type theorie-examens is maarliefst 49,8%. Een behoorlijk verschil als je kijkt naar het gemiddelde slagingspercentage voor het auto theorie-examen van 38% (kwartaal 3, 2015).

Start direct met tip 1 door direct te leren en te oefenen voor je theorie-examen, en slaag!


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: