Theorie examen vragen

Een theorie-examen duurt gemiddeld een half uur waarin je 50 of 65 vragen beantwoord. Op basis van het aantal goed beantwoorde vragen, ben je geslaagd of gezakt voor het theorie-examen. Daarom is het belangrijk om vooraf te weten wat voor vragen je kunt verwachten in het theorie examen. In dit artikel behandelen we daarom de verschillende vragen in dit examen.

Auto theorie-examen

Het auto theorie-examen bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel is het onderdeel gevaarherkenning waarvan je minimaal 13 vragen goed moet beantwoorden. Deze vragen worden gesteld aan de hand van afbeeldingen. In deze afbeeldingen zit je zelf als bestuurder en zie je je snelheid, de spiegels en het beeld door de voorruit. Het lijkt dus net of je de auto bestuurd. Op basis van deze afbeelding moet jij bepalen wat je zou doen in deze situatie: remmen, gas los laten of niets doen. In dit onderdeel heb je dus één vraag type, met 3 vaste antwoord keuzes.

Auto theorie-examen vraag

Na de vragen over de gevaarherkenning krijg je 40 vragen die gaan over de verkeersregels en verkeersinzicht. Van deze 40 vragen moet je minstens 35 vragen goed beantwoorden. In dit onderdeel kun je ja/nee-vragen tegen komen, maar ook meerkeuzevragen, open vragen en sleepvragen. De sleepvragen zijn onlangs aan het theorie-examen toegevoegd en bij deze vraag zie je een overzicht van een verkeerssituatie en dien je doormiddel van het slepen van de antwoorden, de volgorde van voorrang te bepalen.

Motor en bromfiets theorie-examen

Het bromfiets en motor theorie-examen bestaat uit 50 vragen. Dit zijn ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Net als bij onderdeel 2 van het auto theorie-examen vragen gaan deze vragen over de verkeersregels en het verkeersinzicht.

Motor theorie-examen vraag

Voorbeeldvragen:

Om je een idee te geven van het type vragen dat je kunt verwachten hebben we een aantal voorbeeld vragen opgesteld:

Vragen over de verkeersregels:
 • Behoren fietsers tot de bestuurders?
 • Je reactietijd bedraag 1 seconde. Hoeveel meter leg je ongeveer in deze seconde af bij een snelheid van 60 km/uur?
 • Wat is de maximumsnelheid op een autosnelweg?
 • Wat is hier de juiste volgorde van voorrang of voor laten gaan?
 • Waaraan is het laatste voertuig van een militaire colonne te herkennen?
 • Hoeveel km/h moet een motorvoertuig minimaal kunnen en mogen rijden om op een autosnelweg te mogen rijden?

Vragen over verkeersinzicht:
 • Wanneer is het niet verstandig om in te halen?
 • Je remt op een doorgaande rijbaan af om uit te voegen, is dat verstandig?
 • Hoe kun je het beste herstellen van vermoeidheid tijdens lange ritten?
 • Waar moet je extra rekening mee houden wanneer je passagiers vervoerd?

Gevaarherkenningsvraag:
 • Wat doe je: remmen, gas los of niet?

Meer theorie-examen vragen oefenen?

Op onze website kun je gratis een compleet theorie-examen oefenen. Dit examen is vergelijkbaar met het echte CBR theorie-examen en zo krijg je dus een goede indruk welke vragen er worden gesteld en of je kennis voldoende is om voldoende vragen correct te beantwoorden, om zo te slagen. Na het maken van de vragen krijg je de uitslag te zien om te kijken of je gezakt of geslaagd bent. Oefen gratis theorie examen vragen.

Gratis theorie-examen vragen

Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: