Tijd tijdens Corona (Covid-19) gebruiken om theorie examens te leren

Met het uitbreken van het coronavirus (Covid-19) in Nederland is de samenleving tot stilstand gekomen. Dat geldt ook voor alle examens van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), want het is momenteel niet meer mogelijk nog een examen af te leggen.

De examencentra zijn momenteel gesloten tot 28 april. Dat is de datum totdat de maatregelen van het kabinet gelden. Mogelijk worden de data daarna weer verder verlengd. Het kan dus nog wel even duren totdat je weer een theorie examen auto of een praktijkexamen af kan leggen.

Vijf manieren om de coronatijd nuttig te gebruiken

Het zal zeker nog een paar weken duren totdat je weer examens bij het CBR af kan leggen. Ook dan zullen zaken misschien anders verlopen dan je gewend bent. Welke maatregelen het CBR gaat nemen om de examencentra weer te openen en de examens op te starten, is nog niet bekend.

In de tussentijd kun je de coronatijd in ieder geval wel nuttig gebruiken om je goed voor te bereiden op het theorie examen. We hebben een aantal tips op een rij gezet.

Gebruik het online theorieboek

Ten eerste kun je gebruikmaken van het online theorieboek. We raden het gebruik van dit online theorieboek altijd aan, omdat je er gemakkelijker de stof die je nodig hebt voor het examen mee kunt leren. Dit komt vooral doordat een online theorieboek erg interactief is. In een normaal boek zie je alleen maar foto’s en tekst. Bij het online boek wordt ook gebruikgemaakt van video’s en andere manieren om te visualiseren wat er met de stof bedoeld wordt. Op die manier leer je de stof beter te begrijpen.

Een online theorieboek is meestal zelfs goedkoper dan het aanschaffen van een fysiek boek. Meestal gebruiken kandidaten bij fysieke boeken versies van jaren geleden. De afgelopen jaren is er veel veranderd, dus raden we toch aan gebruik te maken van recente informatie.

Doe oefeningen via de website

We bieden niet alleen een theorieboek aan, maar ook de mogelijkheid om oefenexamens te maken. Deze worden verkocht in een pakket. Je kunt tussen verschillende pakketten kiezen. Zo kun je veel of juist weinig theorie examens oefenen. Dat is een stuk goedkoper dan het kopen van een boek.

Van het doen van de oefeningen op de website leer je een stuk meer, want de oefen theorie examens zijn gebaseerd op de methode van het CBR. Daarnaast is het ook mogelijk een gratis oefen examen auto te maken.

Lees alvast hoe het theorie examen in zijn werk gaat

Ga je voor het eerst een theorie examen maken bij het CBR? Veel kandidaten vinden dit spannend. Daarom is het slim je alvast voor te bereiden op wat er komen gaat, wanneer Nederland weer een beetje opgestart is en je het examen kunt gaan boeken.

Het examen bestaat bijvoorbeeld uit drie verschillende onderdelen. Op alle drie de onderdelen moet je een voldoende zien te halen. We hebben bijvoorbeeld een speciale pagina gemaakt van hoe het auto theorie examen precies in zijn werk gaat.

Houd het nieuws van het CBR in de gaten

Het is nog onduidelijk tot hoe lang het CBR de examencentra gesloten houdt. Als er weer examens worden afgenomen, is het niet meteen mogelijk een theorie examen te gaan afleggen. Ten eerste staan er nog een aantal examens open van kandidaten die eerder (voor 6 april) geboekt hebben. Deze kandidaten zijn eerst aan de beurt.

Als je al een boeking staan hebt, heb je bericht gehad van het CBR over dat je examen geannuleerd is. Je krijgt later nog bericht over de nieuwe datum dat je het examen af mag leggen. Houd het nieuws van het CBR dus goed in de gaten.

Voorlopig is boeken via Mijn CBR niet mogelijk

Ten slotte: heb je nog geen examen geboekt bij het CBR? Dan is dit momenteel niet mogelijk. Als je je theorie examens goed hebt geoefend, zal je dus even moeten wachten totdat je weer een boeking kan doen. Dit doet het CBR om te voorkomen dat er een run op examens ontstaat.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: