Verbeteringen theorie-examen juli 2017

Vanaf 1 juli kan iedereen die het theorie-examen gaat maken op het CBR, vrij gaan bladeren door de vragen terwijl men dit examen maakt. Nu dien je nog vraag voor vraag het theorie-examen te maken, maar straks kun je dus vrij bladeren tussen de vragen. Daarnaast kun je elke vraag gaan markeren, zodat je deze op een later tijdstip in het examen nog eens opnieuw kunt bekijken en mogelijk beantwoorden.

Verbeteringen

Deze verbeteringen komen voort uit de resultaten van een test die het CBR heeft uitgevoerd afgelopen jaar. Met deze test hadden ze deze wijzigen getest bij meer dan 1000 examenkandidaten om te kijken of ze dit een succes vonden of niet. De test bleek een succes en daarnaast steeg het slagingspercentage gemiddeld met 2 procent.

Gevaarherkenning

Er blijft echter 1 onderdeel in het auto theorie-examen (en dus niet in het motor en bromfiets theorie-examen) waar je niet vrij kunt bladeren, dit is het onderdeel gevaarherkenning. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, welke niet voorgelezen worden en waarop slechts drie antwoorden mogelijk zijn: remmen, gas loslaten of niks doen. Bij elke vraag heb je dus 3 antwoorden met een afbeelding van een verkeerssituatie, waarop je binnen 8 seconden antwoord moet geven wat jij in deze verkeerssituatie zou doen. Lees meer over gevaarherkenning.

Inhoud theorie-examen

Let op; er verandert dus niks aan de inhoudt van het theorie-examen. Alleen de wijze waarop je de theorie vragen beantwoord zal dus veranderen door het “vrij bladeren” en het “markeren” van vragen. Verder blijft het CBR bezig met het onderzoeken van verbeteringen voor het theorie-examen. Benieuwd naar hoe het huidige theorie-examen in elkaar zit? Maak een gratis theorie-examen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: