Waarom online theorie leren veel beter werkt dan je theorieboek

Veel kandidaten die het theorie examen auto doen, klagen erover: het examen is te moeilijk. De meeste kandidaten die het examen voor het eerst afleggen, slagen er niet in één keer voor. Om deze reden is het belangrijk je goed voor te bereiden. Maar daarvoor hoef je de theorieboeken van je ouders niet meer van zolder te halen. De lesstof is namelijk al lang achterhaald en niet meer voldoende om het examen te kunnen halen. Bovendien kan het leren voor het examen een stuk gemakkelijker. Bijvoorbeeld door met je laptop of tablet aan de slag te gaan. De lesstof kun je namelijk gewoon digitaal gebruiken.

Online theorie altijd bij de hand

Door een online theorieboek aan te schaffen, heb je de lesstof altijd bij de hand. Op die manier kun je een theorie examen leren op je eigen tempo. Je hoeft dus geen zware boeken meer mee te zeulen, maar hebt binnen een paar klikken meteen weer toegang tot de lesstof. Deze kun je overal gebruiken. Bijvoorbeeld op vakantie of als je bij je vrienden bent. Er is altijd wel een moment om nog even snel de stof door te nemen. Bovendien heeft het gebruik van zo’n online theorieboek nog meer voordelen.

Online theorieboek heeft betere visuals

Het voordeel van een online theorieboek gebruiken, is dat zo’n online boek betere visuals heeft. Daardoor ben je niet alleen gebonden aan tekeningen en foto’s, maar kun je ook aan de hand van video’s begrijpen wat er in de lesstof wordt uitgelegd. Bovendien kun je een gratis oefenexamen maken. De vragen zijn opgesteld aan de hand van de laatste methodes van het CBR. Je krijgt uiteraard niet precies dezelfde vragen als op het examen, maar de methode is wel hetzelfde. Daardoor weet je beter welke soort vragen je kunt verwachten en kun je alvast even wennen aan de toetsomgeving. Bovendien krijg je direct te zien of je geslaagd of gezakt zou zijn voor het examen.

Gemakkelijk online leren

Door van tevoren een duidelijke planning te maken, kun je gemakkelijk online leren. Zodra je het online theorieboek hebt aangeschaft, hoef je niet meteen het hele boek door te nemen. De beste manier om de lesstof in je op te nemen, is door vaste studiemomenten op de dag in te bouwen. Kijk naar alle hoofdstukken en bepaal vervolgens op welke dagen je welke hoofdstukken wil leren. Op die manier heb je meer structuur. Bovendien is het gemakkelijker om elke dag een beetje lesstof door te nemen. Het is wel belangrijk dat je je aan deze vaste momenten houdt. Na het leren kun je bijvoorbeeld samenvattingen of uittreksels maken over de lesstof die je net hebt geleerd. Door de stof steeds weer te herhalen en actief met de stof bezig te gaan, neem je de informatie beter in je op.

Het is dan ook verstandig om te kijken naar de onderwerpen die je al behandeld hebt en eens te kijken of je alle lesstof nog weet. Ook voor aanvang van het theorie examen kun je het best een betaald oefenexamen maken. Op die manier weet je welke onderdelen van het examen je nog beter moet behandelen.

Zo voorkom je examenstress

Het gebruik van online oefenexamens en het online theorieboek zorgen ervoor dat je minder stress hebt bij het theorie examen. Daarnaast kun je het best ontspannen naar het echte examen gaan. Probeer dus eens wat ademhalingsoefeningen te doen, zodat je rustig blijft. Ook even met de hond wandelen of andere afleiding is goed. Op die manier denk je niet te veel na over het examen en kun je positief blijven. Wanneer je van tevoren al zeker weet dat je het examen niet zal halen, is dat ook vaker de uitkomst. Een gezonde dosis zelfvertrouwen is daarom erg belangrijk. Denk alvast na over hoe je het examen aflegt en dat je straks het theoriecertificaat in bezit hebt. Mocht je echt last van faalangst hebben, dan kun je daarvoor altijd extra tijd aanvragen bij het CBR.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: