Zwanger en een rijbewijs halen? Doe alvast het theorie examen

Oplichters theorie examen auto veroordeeld

Hoera, je bent in verwachting! Dat is natuurlijk leuk nieuws, maar het betekent soms ook dat activiteiten even moeten wachten. Veel vrouwen denken dat een rijbewijs halen tijdens de zwangerschap niet handig of helemaal onmogelijk is. Maar er zijn geen wettelijke gronden voor om het rijbewijs niet te mogen halen als je zwanger bent.

Dat betekent dat je in theorie zelfs rijlessen zou mogen nemen tot aan de dag van bevalling. Er zijn dus geen regels die het moeilijker maken om een rijbewijs te behalen als je in verwachting bent. Je kunt dus gewoon praktijklessen nemen of een examen afleggen. Mocht je het zelf niet verstandig vinden, dan kun je alsnog wel al iets doen voor het halen van je rijbewijs, namelijk het leren van de auto theorie.

Auto theorie leren

De zwangerschap van iedere vrouw is anders. De een heeft meer moeite met een zwangerschap dan de ander. Daarom zijn er ook geen wettelijke regels voor die zeggen dat je bijvoorbeeld niet mag afrijden of praktijklessen mag nemen terwijl je zwanger bent. Het is dus gewoon mogelijk om achter het stuur te kruipen.

Weet je dat je in verwachting bent, maar heb je nog geen tijd gehad om te beginnen met de praktijklessen? Stel het halen van een rijbewijs zeker niet uit, maar begin alvast met een goede voorbereiding. Kies voor iets wat minder inspanning vergt: het halen van de auto theorie.

Alvorens je namelijk het praktijkexamen mag uitvoeren, dien je eerst in het bezit te zijn van een certificaat voor het theorie examen auto. Je mag in de tussentijd wel al les nemen. Wanneer je liever minder inspanning levert, kun je alvast op de computer beginnen met een theorie examen auto leren.

Dit kan eenvoudig via het online theorieboek. Middels het online theorieboek krijg je direct toegang en kun je meteen beginnen met leren. Doordat het theorieboek voorzien is van veel foto’s en video’s, kun je beter begrijpen hoe de leerstof in elkaar zit. Zo weet je ook welke vragen je kan verwachten bij het echte theorie examen auto.

Auto theorie examen oefenen

Als je denkt dat je voldoende geleerd hebt, kun je alvast wat theorie examen auto oefenen. Dit kan gemakkelijk online middels bijvoorbeeld de gratis proefexamens auto, of door extra examens af te sluiten bij de aanschaf van het online theorieboek.

De vragen van het oefenexamen zijn gebaseerd op dezelfde methode als die het CBR hanteert. Daarom kun je van tevoren alvast wennen aan de vragen die het CBR ook zal stellen. Na afloop van een oefenexamen krijg je vervolgens te zien of je geslaagd of gezakt zou zijn. Ben je geslaagd? Maak dan voor de zekerheid nog eens een auto theorie examen. Ben je gezakt? Bekijk dan welke onderdelen meer aandacht vergen en neem het online theorieboek nog eens door. Probeer vervolgens nog eens een oefenexamen te maken.

Theorie examen auto doen

Bij het CBR gelden doorgaans aanzienlijke wachttijden. Heb je de indruk dat je binnen nu een paar weken al klaar bent om het echte theorie examen auto te doen? Vraag deze dan aan via het portaal van het CBR, via Mijn CBR. Je hoeft verder niet door te geven dat je in verwachting bent. Het examen kan namelijk gemakkelijk op de computer bij het CBR worden afgelegd. Daarom vergt het theorie examen geen fysieke spanning. Zorg er wel voor dat je afspraak bij het CBR niet op dezelfde periode staat als wanneer je bent uitgerekend. Het is namelijk niet altijd mogelijk om de kosten van een gemist theorie examen auto terug te krijgen. Kies daarom voor een tijdstip waarvan je zeker weet dat je je het best voelt.

Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd begonnen bent en dus tijdens de zwangerschap je theorie examen auto gehaald hebt. Wanneer je het diploma op zak hebt, is deze nog anderhalf jaar geldig. Zo kun je na de bevalling beginnen met de praktijklessen en het praktijkexamen afleggen. Tegen de tijd dat de kleine geboren is, kun je dan weer doorgaan met het halen van het rijbewijs.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: