Faalangst en theorie-examen

Het is mogelijk om op het CBR een speciaal theorie-examen en praktijkexamen te maken als je faalangst hebt. In dit artikel leggen we precies uit hoe je deze speciale examen kunt gaan maken en hoe je je hierop voor kunt bereiden.

Faalangst

Je hebt faalangst als je bang bent om te falen of te mislukken. Het is dus een soort van angst die optreedt als je iets moet doen waarbij een prestatie benodigd is die zou kunnen mislukken. Bijvoorbeeld bij het maken van een proefwerk, spreekbeurt of theorie-examen. Het CBR heeft speciaal voor deze doelgroep andere examens ontwikkeld.

Het faalangst theorie-examen

Het faalangst theorie-examen lijkt natuurlijk op het normale CBR theorie-examen, qua inhoudt is deze dan ook precies hetzelfde. Het grote verschil is dat je bij een faalangst examen, ook wel een individueel examen genoemd, het examen individueel zal afleggen. Daarnaast helpt een speciaal getrainde CBR-medewerker je bij het maken van het examen. Zo kan deze bijvoorbeeld toelichting geven en houdt deze voor jou de tijd in de gaten.

Dit individuele theorie-examen kost €90,00 euro en duurt ongeveer 45 minuten (een regulier theorie-examen auto, bromfiets of motor kost €48,00). Ook voor mensen met dyslexie of voor mensen die extra tijd of ondersteuning nodig hebben bij het maken van het theorie-examen kan het dit type examen een uitkomst bieden.

Voorbereiding

Om mensen met faalangst extra te helpen voor het theorie-examen, raden we aan om het pakket met het online theorieboek en 20 uur examentraining te kiezen. Dit pakket is namelijk ook geschikt voor iedereen die wat meer moeite heeft met leren. Met dit pakket heb je 3 maanden de tijd om je goed voor te bereiden. Na aankoop heb je direct toegang tot dit pakket.

Faalangst praktijkexamen

Hoe het faalangst praktijkexamen precies in elkaar steekt heeft het CBR goed uitgelegd aan de hand van de volgende video:


Meer lezen over faalangst en het rijbewijs, theorie-examen en praktijkexamen behalen? Lees verder over faalangst en rijbewijs, theorie-examen en praktijkexamen.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: