Theorie-examen reserveren? Reserveer je theorie-examen direct bij het CBR!

Voor als je het nog niet hebt meegekregen, reserveer je theorie-examen direct bij het CBR, via Mijn CBR. Bij het CBR zal je namelijk ook het theorie-examen afleggen, dit is het instituut dat toeziet op de verkeersveiligheid in Nederland.

In het nieuws

Naast dat het CBR een grootschalige (social media) campagne heeft gestart om dit duidelijk te maken, is dit ook aanbod geweest afgelopen maandag (12 februari 2018) in het TV-programma Radar.

Uitleg theorie-examen reserveren

Bron: CBR

Waarom bij het CBR reserveren?

Als je het CBR theorie-examen bij het CBR reserveert is dit het makkelijk, veilig en vooral het goedkoopste. Er zijn bedrijven die tussen het CBR en theorie-examen kandidaten gaan zitten, als een soort tussenpersoon, en vervolgens geautomatiseerd een theorie-examen reserveren bij het CBR voor een kandidaat, maar deze zal hier wel extra voor moeten betalen. Vaak in de vorm van onnodige administratiekosten.

Vaak lijken deze sites op die van het CBR omdat ze ongeveer dezelfde kleuren en lay-out gebruiken als de website van het CBR. De meeste mensen gebruiken de bekende zoekmachines om meer informatie over het theorie-examen te verkrijgen of om het theorie-examen aan te vragen. De belangrijkste indicator dat je niet op de website van het CBR zit is dat je meer dan de €34,50 betaald die het CBR vraag voor het theorie-examen te reserveren. Er zijn tussenpersonen die meer dan 20 euro extra vragen voor het reserveren.

De tussenpersonen staan bij het CBR ingeschreven als rijschool, waardoor ze de theorie-examens kunnen inkopen. Het CBR kan hier zelf niks tegen doen, omdat dit niet verboden is, maar ze geven wel aan dat ze dit monitoren.

Hoe het CBR theorie-examen reserveren?

Mocht je niet zeker zijn of je op de website van het CBR zit, ga dan altijd naar CBR.nl en navigeer vervolgens naar de pagina die je zoekt. Voor meer informatie, lees ook de pagina over het aanvragen van het theorie-examen. Bekijk hier of jij klaar bent om het theorie-examen te reserveren en te maken door een gratis theorie-examen te oefenen.

Lees ook: theorie-examen reserveren vaak onnodig duur.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: