Wellicht verplicht geluid op het theorie-examen

De laatste weken was er veel commotie rond het CBR en eventuele fraude op het theorie-examen. Dit hebben we in onze vorige post al uitvoerig behandeld: “informatie over de rumoer rond het theorie-examen (update)”. Echter vingen we geluiden op van het RVRO, welke denkt dat het CBR dit voor een groot deel aan zichzelf te wijten heeft. Hiervoor hebben ze een brief naar de tweede kamer geschreven, waarvoor ze pleiten dat per direct het geluid bij het theorie-examen moet worden ingevoerd.

Dit is vooral belangrijk voor dyslectische kandidaten die extra betaald hebben voor het verlengde theorie-examen. Deze groep zou zelf met terugwerkende kracht moet worden terug betaald. Sinds de invoer van het theorie examen nieuwe stijl zit er namelijk niet meer standaard geluid bij de vragen, dat wil zeggen dat de vragen niet meer opgelezen worden. Hiervoor moet een individueel examen worden gereserveerd of een theorie-examen met extra tijd. Beide vormen van het theorie-examen brengen extra kosten met zich mee.

Het lijkt erop dat het CBR versneld het nieuwe theorie-examen heeft willen uitrollen, maar heeft hierbij geen rekening gehouden met dyslectische kandidaten. Deze groep moet dus zelfs extra gaan betalen voor het theorie-examen, mochten ze geluid erbij willen reserveren. Ook slecht-lezenden en analfabeten worden benadeeld volgens het RVRO.

Zoals je kunt lezen zijn er nogal wat benadeelden door het geluid niet standaard toe toevoegen aan het theorie-examen. Wellicht ondervindt jij hier ook last van, op onze website worden alle vragen wel gewoon voorgelezen. Zo ook bij al onze oefen theorie-examens, hier worden de vragen wel gewoon opgelezen. Omdat wij wel deze groep willen helpen slagen. Want deze doelgroep heeft juist extra aandacht nodig. We hebben zelfs een pakket speciaal voor wat moeilijker lerende examenkandidaten of dyslectische examenkandidaten.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: