Het auto theorie-examen wordt slechter gemaakt in 2016

Het gemiddelde slagingspercentage is met maar liefst 3 procent gedaald in het eerste kwartaal van 2016, tegenover het eerste kwartaal van 2015. In het eerste kwartaal van 2015 slaagde 45,2%, in het eerste kwartaal van 2016 slaagde slechts 42,2%. Dat wil dus zeggen dat 57.8% zakt voor het theorie-examen, en dus opnieuw het theorie-examen zal moeten maken om het rijbewijs te mogen behalen.

Dalings van het slagingspercentage

De afgelopen jaren daalt het gemiddelde slagingspercentage van de theorie-examens ook al flink. In sommige kwartalen lag het gemiddelde slagingspercentage zelfs onder de 40%. In het derde kwartaal van 2015 was het slagingspercentage voor het auto theorie-examen zelfs 38.2%.

Trucjestheorie

In het begin leek het erop dat er minder slaagden doordat ze dachten het theorie-examen in de vingers te kunnen krijgen door het volgen van een eendaagse theoriecursus. Tijdens deze theorie leerde ze de zogenoemde trucjestheorie aan in plaats van dat je de theorie echt ging leren in deze cursus. Met bepaalde trucjes wist je het antwoord op de vraag, zonder dat je de theorie die hiervoor benodigd was kende. Een voorbeeld: als er bijvoorbeeld het woord "nog" in de vraag staat, dan is het altijd antwoord A. Gelukkig werkt deze "trucjestheorie" niet meer.

Leer en oefen goed

Wij denken echter dat vooral jongeren minder goed zijn gaan leren en oefenen voor het theorie-examen. Veelal denken jongeren dat ze dit wel even kunnen fixen, en door simpel weg wat theorie-examens te oefenen ze wel zullen slagen voor het theorie-examen. Uit de praktijk blijkt dat je veelal niet zult slagen door slechts alleen theorie-examens te oefenen. Je dient ook de theorie te leren, uit de laatste slagingspercentages blijkt wel hoe moeilijk dit examen eigenlijk is. Alleen diegene die goed leren én theorie-examens oefenen zullen met vlag en wimpel slagen voor het theorie-examen.

Voorkom onnodig werk voor een herexamen

Als je ervoor zorgt dat je de theorie goed leert, heb je ook meer foutmarge voor het maken van het theorie-examen. Niks is zo vervelend dat je net 1 fout te veel hebt gemaakt en daardoor gezakt bent voor het theorie-examen. Oefen en leer dus goed, dat scheelt je wellicht een herexamen. Waarvoor je opnieuw moet leren en oefenen. Het beste kun je dus in 1 keer goed leren en oefenen, dan slaag je niet alleen in 1 keer, maar dat scheelt je dus ook veel werk voor een herexamen.

Tip: lees ook onze tips om te slagen voor het auto theorie-examen als je al geleerd en geoefend hebt.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: