Het theorie-examen van 2018

Het CBR is in Nederland belast met de taak om de rijvaardigheid, vakbekwaamheid en rijgeschiktheid van bestuurders in Nederland te beoordelen. Daarom leg je ook het theorie-examen op het CBR af. Tijdens het theorie examen wordt getest of jij voldoende theoretische kennis hebt om te mogen auto, bromfiets of motorrijden op de openbare weg. Op deze website kun je de theorie leren die benodigd is voor het theorie-examen.

Vernieuwing van het theorie-examen

Om met de tijd mee te gaan en de veiligheid van de mobiliteit in Nederland te waarborgen blijft het CBR zichzelf en haar diensten constant ontwikkelen. Zo ook het theorie-examen. Er wordt al gewerkt met bewegend beelden, 3D afbeeldingen, en nieuwe vraagvormen zoals de nieuwe sleepvraag. Ook kun je tegenwoordig door het theorie-examen bladeren.

Nieuwe sleepvraag theorie-examen voorbeeld Voorbeeld van de nieuwe sleepvraag.

Proef theorie-examen

Op 2 september houdt deze overheidinstelling een proef waarbij 2 nieuwe vraagvormen worden getest in het theorie-examen. De eerste nieuwe vraagvorm betreft de hotspotvraag, een vraag waarbij je antwoord op een vraag geeft door op een afbeelding te klikken, bijvoorbeeld een verkeersbord. De tweede vraagvorm betreft een single-sleepvraag waarbij je het antwoord naar de juiste plaatst op de afbeelding dient te slepen. De inhoudt blijft natuurlijk hetzelfde van het theorie-examen, er worden dus alleen 2 nieuwe vraag vormen getest in bepaalde examencentra.

Huidig theorie-examen

Benieuwd naar het huidige theorie-examen? Deze kun je direct online gratis oefenen. Zo weet je wat je kunt verwachten in het theorie-examen en hoe dit examen verloopt.
Succes met oefenen en het leren van de theorie!


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: