Veel vraag naar theorie examen in avonduren

De proef met het theorie examen in de avonduren is een groot succes. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) startte te proef in een beperkt aantal examencentra, verdeeld over heel Nederland.

Nu blijkt dat er veel vraag naar het theorie examen in de avonduren is, heeft het CBR besloten de proef uit te breiden. Er komen meer examencentra bij, waar het mogelijk is om een theorie examen auto in de avonduren te maken. Het aantal examencentra is sinds 1 juli uitgebreid.

15 procent van de kandidaten doet theorie examen in de avonduren

Het CBR stelt dat de proef met het doen van het theorie examen auto, motor of bromfiets in de avonduren een succes is. Van alle kandidaten die deelnemen aan het theorie examen, kiest 15 procent ervoor het theorie examen in de avond af te leggen.

De proef met theorie examen doen in de avonduren startte in mei van dit jaar. De proef werd gestart in vijf verschillende examencentra in heel Nederland. Omdat steeds meer kandidaten gebruikmaken van de mogelijkheid, heeft het CBR besloten het aantal examencentra uit te breiden.

Sinds mei is het mogelijk auto theorie examen op vijf locaties te doen. De locaties zijn: Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Het is met de proef mogelijk een theorie examen af te leggen tussen 16:00 en 21:30 uur.

Nieuwe locaties

Omdat er veel vraag is naar het theorie examen in de avonduren, heeft het CBR het aantal locaties sinds 1 juli van dit jaar uitgebreid met de volgende examencentra: Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht.

Toeslag

De proef met het theorie examen in de avonduren is niet alleen bedoeld om te kijken of er genoeg animo voor de nieuwe mogelijkheid is, maar het CBR gaf in mei al te kennen ook te willen onderzoeken of deelnemers bereid zijn een kleine toeslag te betalen. Met de proef probeert het CBR tegemoet te komen aan een veelgehoorde wens. Veel theorie examen kandidaten hebben overdag verplichtingen en moeten vrij nemen van werk, school of studie om het examen af te kunnen leggen. Met het afleggen van het examen in de avonduren, is dat verleden tijd.

Het CBR ziet de nieuwe mogelijkheid als een extra service en vraagt daarom een kleine toeslag. De toeslag bedraagt 4,45 euro per persoon. Gezien dat het CBR het aantal examencentra uitbreidt en de proef tot nu toe ‘een succes’ noemt, is er goede hoop dat de proef ertoe leidt dat de nieuwe mogelijkheid later dit jaar landelijk zal worden ingevoerd. De proef met het theorie examen auto in de avonduren loopt nog tot oktober dit jaar.

Veel vraag

Er blijkt veel vraag te zijn naar de pilot waarbij kandidaten ’s avonds een theorie examen auto kunnen doen. Het CBR noemde de proef onlangs zelf een succes. Zo’n 15 procent van alle kandidaten voor het examen betaalt de toeslag en kiest voor een examen in de avonduren. Daarom besloot het CBR onlangs het aantal examencentra dat deelneemt aan de proef uit te breiden.

De proef is vooral bedoeld om de dienstverlening aan de klant te verbeteren. Het is alleen mogelijk aan de proef mee te doen, als de kandidaat zelf het examen reserveert via het klantenportaal, Mijn CBR. Het is eenvoudig om een theorie examen aan te vragen. Naast het theorie examen auto is het ook mogelijk het theorie examen voor de auto, motor of bromfiets af te leggen.

Individuele theorie examens kunnen ook in de avonduren worden afgelegd. Tot 18:00 uur is het mogelijk beroepsexamen te maken. De kandidaat of de opleider dient deze te reserveren.


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: