Theorie in 1 dag

Je theorie in 1 dag behalen. Een aantal aanbieders van theorie-examen cursussen zeggen namelijk dat je de theorie in 1 dag onder de knie kunt hebben, waarmee je zo goed als zeker slaagt voor het theorie-examen op het CBR. Dit is helaas vaak slechts theorie, in de praktijk slaagt men vaak niet nadat voor deze 1-daagse cursus kiest om de theorie te leren. Je komt dus helaas vaak bedrogen uit met deze theorie in 1 dag cursussen, waardoor je opnieuw moet leren en opnieuw een theorie-examen moet gaan maken op het CBR.

Wat is theorie in 1 dag?

In Nederland zijn er dus een aantal aanbieders van 1-daagse theoriecursussen, ook wel spoedcursussen genoemd. Door hun “unieke” lesmethode behaal jij zogenaamd de theorie in 1 dag. Deze cursus begint dan ook vaak ‘s morgens vroeg en eindigt in de middag. Nadat je alle stof hebt geleerd die dag ga je vaak direct door naar het CBR, waar je vervolgens het theorie-examen maakt. In 1 dag zeggen ze dus jou de complete theorie aan te leren, waarna je dus direct op het CBR het examen aflegt, waarbij het CBR dus test of jij de theorie wel echt snapt.

Wat leer je precies?

Veelal leren deze bedrijven je niet de theorie. Ze proberen namelijk om je zoveel mogelijk oefenvragen uit het hoofd te leren, die je wellicht ook kan tegenkomen op het CBR theorie-examen. Je leert dus alles behalve de theorie zelf. Een aantal bedrijven gingen hierin zelf zo ver dat ze je trucjes aan leerden in de trant van: “Als er ‘alsnog’ in de zin staat dan is het antwoord altijd: B”. Het bleek dat dit inderdaad bij een aantal vragen klopte. Echter heeft het CBR direct hierop zijn vragen aangepast, en ook goed naar gekeken naar hoe de vragen gesteld werden. De minister heeft zich er zelf mee bemoeit om dit op te lossen.

Het leren van de vragen zelf of door het leren van mogelijke vragen in het theorie-examen leer je dus eigenlijk helemaal niks. 0,0. Daarnaast ben je dus al vrij snel 150 euro of meer kwijt voor deze cursussen. Dus naast dat je eigenlijk niks leert, kost het ook nog veel. Zonde van je eigen tijd en geld.

Een goede theorie opleiding is een investering in je eigen veiligheid is. Het gaat er immers om dat je verantwoord leert rijden. Wij zijn er dan ook van overtuigt dat je beter in je eigen tempo de theorie kunt leren, en dat je zo ook de theorie echt onder de knie krijgt. In plaats van dat je een aantal vragen op het CBR theorie-examen weet te beantwoorden omdat je deze wellicht een keer langs hebt zien komen op de cursus “theorie in 1 dag”.

100% slaaggarantie?

Om je te lokken voor deze cursussen geven deze bedrijven vaak 100% slagingsgarantie. Hiermee zeggen ze dus dat je zeker slaagt na het volgen van de theorie in 1 dag. Volgens het CBR zelf slaagt gemiddeld minder dan de helft voor het theorie-examen. Zal er dus nog nooit een cursist zijn gezakt na het volgen van de 1-daagse cursus voor het CBR theorie-examen? Dat lijkt ons erg sterk en te mooi om waar te zijn.

Alternatieven om wel goed te leren

Aan deze theorie in 1 dag cursussen zitten dus veel haken en ogen. Er zijn gelukkig goedkopere en betere alternatieven om de theorie te leren. Zo kun je bijvoorbeeld ook vaak online leren en oefenen, vanuit thuis en kun je in je eigen tempo leren. Wij bieden bijvoorbeeld zelf een online theorieboek aan voor 24,95 euro. Dit is geen statisch saai theorieboek, nee aan de hand van duidelijke afbeeldingen en video’s leggen wij de theorie uit. Dit theorieboek bevat alle theorie die je moet kennen voor het theorie-examen op het CBR. Mocht je het écht willen, dan kan kan je ook met onze online theoriecursus met 10 uur examentraining in 1 dag slagen. Wil je je optimaal voorbereiden en zo goed als zeker slagen voor het theorie-examen dan hebben wij het “online theorieboek + 20 uur examentraining”. Met dit product slaag je zo goed als zeker en is daarnaast ook zeer geschikt voor iedereen die wat meer moeite heeft met leren.

Kies dus niet voor een 1-daagse theoriecursus in 1 dag. Maar leer lekker in je eigen tempo vanuit thuis. Zo bespaar je ook nog eens veel tijd en vooral ook geld voor deze dure cursussen. Leer gemakkelijk en snel online.

Andere artikelen die relevant zijn om te lezen:


Laatst gewijzigd:
« Ga terug naar het nieuws / blog overzicht

Slaag in één keer voor je theorie-examen!
Ik wil graag mijn theorie-examen: